Méhkasszerű képződményekben lakhatnak majd a New York-i hajléktalanok?

Borítókép: Méhkasszerű képződményekben lakhatnak majd a New York-i hajléktalanok? Forrás: demilked.com
Újabb megoldástervezet az angol példa után. De melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás?

Ahogyan a világ számos nagyvárosában, úgy a "Nagy Almában" sem megoldott a hajléktalanság kérdése. New Yorkban 1955 óta fokozatosan emelkedik az utcán éjszakázók száma, s mára elérte a csaknem 61 ezret. A hajléktalanszállások évek óta túlzsúfoltak, de még az ott meghúzódóknál is többen választják az utcákat alvó- és lakóhelyüknek.

Nemrég egy londoni építésziroda megoldásáról számoltunk be, most pedig egyre inkább azt kell mondjuk, hogy a világ több pontján is efféle módon vélik a kreatívok a hajléktalankérdés rendezését. A New York-i Framlab kreatív ügynökség "Homed" (azaz "beotthonozva", ha lehet ilyen nyersen fordítani – a szerk.) néven jelentetett meg egy projekttervet arról, miként képzelik el a hontalanok elhelyezését az amerikai nagyvárosban.

A korábban bemutatott angol példával ellentétben ezek az átmeneti alvó- és védőhelyek 3D nyomtatásban készülhetnének, ám ugyanúgy a házak falára lennének felillesztve.

Az ügynökség hangsúlyozza, hogy a megvalósíthatósághoz a jelenlegi tervezet még kevés, hiszen a kivitelezéshez szükség lenne egy teljesen új szabályrendszer kialakítására a város döntéshozóinak részéről.

Mindenesetre nekünk tetszenek a tervek, nézzétek meg ti is, milyen látványos megoldást talált ki az ügynökség!