5 dolog, amit megtehetsz ahelyett, hogy folyton másokhoz méred magad

Borítókép: 5 dolog, amit megtehetsz ahelyett, hogy folyton másokhoz méred magad Forrás: Unsplash.com/haley phelps
Úgy érzed, hogy mindenki másnak sikerült, csak neked nem? Látszólag mindenki sikeres és boldog, mindene megvan; ehhez képest te pedig sehol sem tartasz az életedben? Bár nehéz megállni az állandó összehasonlítgatást, nem lehetetlen. Cikkünkben ehhez adunk tippeket.

Veled is előfordult már, hogy egy-egy rosszabb periódusodban úgy érezted, más emberek sokkal boldogabb, teljesebb életet élnek nálad? Mondjuk az Instagram feededet görgetve; ahol egymást érik a tökéletesen sminkelt, tökéletes alakú, földöntúli boldogságot sugárzó anyukák tökéletesen megkomponált fotói, ahogy a látszólag hibátlan családjuk, kutyájuk, ésatöbbi körében, a legutolsó trend szerint berendezett otthonaikban feszítenek.

Bár az agyunk természetes működéséhez az is hozzátartozik, hogy akarva-akaratlan másokhoz méricskéljük magunkat, viszont ha ez túllép egy egészséges szintet, az már kifejezetten káros lehet. Főleg akkor, ha valaki eleve nem tartja magát túl sokra. A következőkben olyan tippeket adunk, amik segíthetnek, hogyan tartsd meg a fókuszt a saját életed felett, a folytonos összehasonlítgatás helyett.

5 egyszerű praktika, ami segíthet, hogy magadra összpontosíts - mások helyett