4 intő jel, hogy ez nem szimpla hasfájás - a túlevés komoly dolog!

Borítókép: 4 intő jel, hogy ez nem szimpla hasfájás - a túlevés komoly dolog! Forrás: gettyimages
Kolléganőnk már előre tart a húsvéti étkezések okozta teltségérzettől, ezért megelőzés céljából a téma mélyére ásott.

Hamarosan jön a húsvéti étel dömping és, mint mindig, úgysem leszünk képesek ellenállni a finomságoknak. Hogyan is lehetne, ha minden irányból jobbnál jobb receptekkel bombázzák az ember lányát és már hetekkel az esemény előtt csorgatja a nyálát arra a jó kis sonkára? No de mi is szokott ilyenkor történni, ami nem túl kellemes? – kezd bennem motoszkálni a gondolat. Ja, igen! A hirtelen megváltozott gyakoriságú és intenzitású étkezések miatt gyakrabban tapasztalok teltségérzetet, és utólag már mindig bánom, hogy nem figyeltem jobban oda, de hát ki tud ellenállni a finom falatoknak...Most, hogy belegondolok, a legtöbbször olyankor áll be nálam ez a kellemetlen állapot, amikor kicsivel többet eszem a kelleténél, vagy olyasmit fogyasztok, ami amúgy nem része a mindennapos étkezéseimnek, nehezebb fogás.

Forrás: http://dipankrin.hu

Szerencsére a kellemetlen teltségérzet könnyen orvosolható, étkezés közben bevett emésztést segítő tablettával. De minden esetben érdemes odafigyelni az intő jelekre!

Tudtátok, hogy a teltségérzet tartós emésztési zavarra is utalhat?

A galériában is említett panaszokat érdemes megpróbálnunk megelőzni, vagy a lehető legjobban csökkenteni: helyes táplálkozás és megfelelő mennyiségű mozgás kombinálásával jó eséllyel elkerülhetjük őket. Ha már fennáll a probléma, igyekezzünk ne öngyógyításba fogni, így ha komolyabbnak érezzük a bajunkat, minden esetben keressünk fel egy gasztroenterológust, aki gyógyszeres terápiát javasolhat. Enyhe panaszok esetén javasolt egyébként hasnyálmirigy enzimpótló készítmény szedése, amelyet az étkezések során kell szedni, hogy a táplálékkal keveredve segítsen azokat alkotóelemeikre bontani.

Remélem hasznos volt számotokra ez a cikk, és hogy ti is odafigyeltek magatokra, és a testetek jelzéseire, reakcióira!

www.dipankrin.hu

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!