Szuper projektek, amik forradalmasíthatják az oktatást és az egészségügyet

Szuper projektek, amik forradalmasíthatják az oktatást és az egészségügyet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója A Richter Gedeon Nyrt.
E

Edukációs kisfilmek, terápiás szabadulószoba, kapcsolódás a természettel – csak pár a nyertes ötletek közül.

Tavaly októberben először írták ki a Richter Anna Díj pályázatát, ami a gyógyszerész család szellemiségét tovább örökítve olyan projektek felkutatását tűzte ki célul, amik valódi megoldásokat nyújthatnak a hazai oktatás és egészségügy problémáira, a területen dolgozó nők segítségével.

Orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és gyógyszerzész kategóriában összesen közel kétszáz pályázat érkezett be a felhívásra, amik közül az öttagú zsűri választotta ki a győztes címre szerintük legérdemesebbet, ráadásként pedig a legtöbb internetes szavazatot kapott projekt nyerte el a közönségdíjat.

Gyógyszerész kategória: SzeddViddVédd

Az évek során a legtöbb háztartásban összegyűlik egy kisebb mennyiségű gyógyszer. Fájdalomcsillapítót, görcsoldót, torokfertőtlenítőt évente többször is használunk, de mi a helyzet a speciális gyógyszerekkel, amiből (szerencsére) nem kell egész levelekkel elfogyasztanunk? Ezeket általában bedobjuk az ennek szentelt dobozunkba és nem nézünk felé többet – még akkor sem, ha lejárt a szavatossága, így vissza kellene vinni a gyógyszertárba. A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének csapata ebből a problémából inspirálódva alkotta meg nyertes programját, melyben helyes gyógyszer-hulladékkezelésre edukálnak .

Kép

Pedagógus kategória: Richter Anna Tanösvény és mezítlábas park kialakítása a középiskola területén

Elcsépeltnek tűnhet a gondolat, mégis nagyon helytálló, hogy a digitális világunkban nagyon kell rá figyelnünk, hogy ne szakadjunk el teljesen a természettől és a minket körülvevő környezettől. A Selypi Középiskolásokért Alapítvány tanári karának ötfős csapata ebből kiindulva álmodta meg az interaktív tanösvényt, ami szeretettel várja majd az osztálykirándulásra érkező csoportokat.

Kép

Egészségügyi szakdolgozó kategória: Főszerepben a hétköznapi hősök!

Mindennap bemenni a munkahelyedre, tenni a dolgod önmagában fárasztó tud lenni egy idő után. Hát még akkor, ha a munkád része, hogy tartsd a lelket másokban és segíts rajtuk. A Bethesda Kórház Alapítvány csapata az egészségügyi dolgozókat szeretné megóvni a kiégéstől, egy komplett videótár segítségével, ami a hétköznapok hőseit mutatja be, akiknek tényleg a beteg gyerekek gyógyulása áll mindenek felett.

Kép

Orvos kategória: Mi jól vagyunk! És ő hogy van?

A nők többsége csak októberben gondol a mellrákra, mikor minden pink szalaggal vérteződik fel és több helyről is figyelmeztetnek a szűrés fontosságára. Ez azonban egész évben fontos teendőnk. A Spectrum Radiológiával az Egészségért Alapítvány pályázata multimédiás eszközöket alkalmazva hiteles információs anyagokat hoz létre, előmozdítva a nők egészségtudatosságának növekedését.

Kép

Közönségdíj: Terápiás szabadulószoba

A pszichiátriai betegségek nem csak az érintettek, de a környezetük számára is megterhelő, folyamatos felkészültséget kíván. A Vadaskert Alapítvány csapata kényszerbeteg gyerekekre szabott élményterápiát dolgozott ki, amelyben játszva, szórakozva tölthetnek el értékes időt szüleikkel, testvéreikkel együtt.

Kép

A nyertesek a kategóriánként kiosztott 4 millió ft-ot, a projektek megvalósítására fordítják, amit nyomon követhetünk a https://www.facebook.com/richterannadij/ oldalon.

Tovább olvasok
A mozgásszervi betegségek komplex gyógyítása

Szinte mindenki megtapasztalja életének valamelyik szakaszában, vagy akár hosszú távon is a nyakfájás, hátfájás, derékfájás, térd vagy csípőfájdalom, illetve a különböző sportolással összefüggő mozgásszervi fájdalmak (pl. teniszkönyök, golfkönyök) kínjait.

Otthonunk védelme biztonsági ajtóval

Otthonunk, családunk és értékeink védelme elsődleges az életünkben. Szeretnénk ezt a nyugalmat és biztonságot akkor is érezni, ha lakásunkban tartózkodunk és akkor is, ha távol járunk lakóhelyünktől.

Kérdések, amiket fel kell tenned a karrierváltáshoz

És csak az őszinte válaszok segítenek.

Stresszesen, de létezem!

A boldogság, kiegyensúlyozottság csak a stressz és a szorongás felszámolásával lehet teljes. Ahány stresszes ember, annyiféle stresszkezelési módszer létezik; van, aki a testmozgásra, míg mások a relaxációs gyakorlatokra esküdnek.

Napi horoszkóp szeptember 17.: az Ikrek az őszinte utat választják, a Halak lejjebb adnak a terheikből

A mai napra is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Hét felület az otthonodban, amit soha ne tisztíts ecettel

Dicséretes, hogy ma már egyre többen takarítanak olyan természetes szerekkel, mint az ecet. A baj csak az, hogy nem minden felületre használható.

Színészek, akik egy szerep emlékére tetováltattak

Egy tetoválás örökké tart. Nem lehet csak úgy letörölni vagy visszacsinálni. Így van ez bizonyos filmszerepekkel is. Van akit ez zavar, más színészek viszont mindent megtesznek, hogy soha ne felejtsenek el egy-egy szerepet. Akár tetováltatnak is magukra az emlékére.

Híres emberek, akiket egy rajongójuk ölt meg

A sztárok iránti rajongás egyeseknél beteges fanatizmushoz vezet, ami féltékenységet, haragot vagy épp tévképzeteket vált ki az adott személyből. Sajnos az sem ritka, hogy egy rajongó annyira kifordul magából, hogy végez imádott ikonjával.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem