Szuper projektek, amik forradalmasíthatják az oktatást és az egészségügyet

Szuper projektek, amik forradalmasíthatják az oktatást és az egészségügyet

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A cikk támogatója A Richter Gedeon Nyrt.
E

Edukációs kisfilmek, terápiás szabadulószoba, kapcsolódás a természettel – csak pár a nyertes ötletek közül.

Tavaly októberben először írták ki a Richter Anna Díj pályázatát, ami a gyógyszerész család szellemiségét tovább örökítve olyan projektek felkutatását tűzte ki célul, amik valódi megoldásokat nyújthatnak a hazai oktatás és egészségügy problémáira, a területen dolgozó nők segítségével.

Orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és gyógyszerzész kategóriában összesen közel kétszáz pályázat érkezett be a felhívásra, amik közül az öttagú zsűri választotta ki a győztes címre szerintük legérdemesebbet, ráadásként pedig a legtöbb internetes szavazatot kapott projekt nyerte el a közönségdíjat.

Gyógyszerész kategória: SzeddViddVédd

Az évek során a legtöbb háztartásban összegyűlik egy kisebb mennyiségű gyógyszer. Fájdalomcsillapítót, görcsoldót, torokfertőtlenítőt évente többször is használunk, de mi a helyzet a speciális gyógyszerekkel, amiből (szerencsére) nem kell egész levelekkel elfogyasztanunk? Ezeket általában bedobjuk az ennek szentelt dobozunkba és nem nézünk felé többet – még akkor sem, ha lejárt a szavatossága, így vissza kellene vinni a gyógyszertárba. A Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesületének csapata ebből a problémából inspirálódva alkotta meg nyertes programját, melyben helyes gyógyszer-hulladékkezelésre edukálnak .

Kép

Pedagógus kategória: Richter Anna Tanösvény és mezítlábas park kialakítása a középiskola területén

Elcsépeltnek tűnhet a gondolat, mégis nagyon helytálló, hogy a digitális világunkban nagyon kell rá figyelnünk, hogy ne szakadjunk el teljesen a természettől és a minket körülvevő környezettől. A Selypi Középiskolásokért Alapítvány tanári karának ötfős csapata ebből kiindulva álmodta meg az interaktív tanösvényt, ami szeretettel várja majd az osztálykirándulásra érkező csoportokat.

Kép

Egészségügyi szakdolgozó kategória: Főszerepben a hétköznapi hősök!

Mindennap bemenni a munkahelyedre, tenni a dolgod önmagában fárasztó tud lenni egy idő után. Hát még akkor, ha a munkád része, hogy tartsd a lelket másokban és segíts rajtuk. A Bethesda Kórház Alapítvány csapata az egészségügyi dolgozókat szeretné megóvni a kiégéstől, egy komplett videótár segítségével, ami a hétköznapok hőseit mutatja be, akiknek tényleg a beteg gyerekek gyógyulása áll mindenek felett.

Kép

Orvos kategória: Mi jól vagyunk! És ő hogy van?

A nők többsége csak októberben gondol a mellrákra, mikor minden pink szalaggal vérteződik fel és több helyről is figyelmeztetnek a szűrés fontosságára. Ez azonban egész évben fontos teendőnk. A Spectrum Radiológiával az Egészségért Alapítvány pályázata multimédiás eszközöket alkalmazva hiteles információs anyagokat hoz létre, előmozdítva a nők egészségtudatosságának növekedését.

Kép

Közönségdíj: Terápiás szabadulószoba

A pszichiátriai betegségek nem csak az érintettek, de a környezetük számára is megterhelő, folyamatos felkészültséget kíván. A Vadaskert Alapítvány csapata kényszerbeteg gyerekekre szabott élményterápiát dolgozott ki, amelyben játszva, szórakozva tölthetnek el értékes időt szüleikkel, testvéreikkel együtt.

Kép

A nyertesek a kategóriánként kiosztott 4 millió ft-ot, a projektek megvalósítására fordítják, amit nyomon követhetünk a https://www.facebook.com/richterannadij/ oldalon.

Tovább olvasok
Melania Trump legtöbbet vitatott outfitjei

Nem szeretnék beállni a Melaniát keményen kritizálók sorába, de úgy gondolom, annyira sokszor választott nem helyénvaló öltözetet First Ladyként, hogy készítenem kellett ezekről egy összeállítást.

Minden, amit egy rossz kapcsolatban tanultam a jó kapcsolatról

A szerelem sosem elég. Nem elég hozzá, hogy boldogok legyünk. És ezt az igazságot kapcsolataink során tapasztaljuk meg.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem