Okos online vásárlás: így válassz körültekintően háztartási gépet az otthonodba!

Borítókép: Okos online vásárlás: így válassz körültekintően háztartási gépet az otthonodba! Forrás: gettyimages
Háztartási gépet vennél? Kipróbálnád az online vásárlást? Kicsit tartasz tőle? Ezekre figyelj oda, és elégedett leszel a választásoddal!

Az online vásárlástól még mindig túl sokan ódzkodnak, pedig egyáltalán nem kéne! Következő tippjeink abban segítenek, hogy hogyan válasszunk körültekintően háztartási gépet az internetről, minden nehézség és bonyodalom nélkül, biztonságosan.

1# Monitorozásra fel!

Nyilván nem titok, hogy már a legtöbb elektronikai áruháznak létezik online megfelelője, webshopja is. Ezeken talán még gyakrabban futhatsz bele akciókba, mint a hagyományos üzletekben, sőt gyakran az alapból felkínált árak is eltérhetnek az online javára. Érdemes tehát böngészned, és online lebonyolítanod a vásárlást, ha mér minden számodra fontos paraméterről meggyőződtél!

2# Hasonlíts össze!

A legtöbb oldalnak van összehasonlító funkciója, amivel egymás mellé rendezheted az egyes árucikkeket, és ezáltal jobban átláthatod, melyik mit kínál számodra. Érdemes az árakat is összehasonlítani, erre célra nagyszerű alternatívát nyújtanak az ár összehasonlító oldalak, úgy, mint az árukereső.hu, vagy az árgép.hu. Ezek mindig a legolcsóbb üzleteket sorolják neked előre, és nyugodtan megbízhatsz az általuk feltett boltok listájában.

Forrás: getty
Mérd le a leendő gép tervezett helyét a lakásban, legyen ez egy turmixgép, vagy akár egy szárítógép! Ha az online oldalon nem találnád a gép pontos paramétereit, akkor írd be a keresőbe a cikkszámát!

3# Keresd az akciókat!

Gyártók szerint is elképzelhető, hogy belefutsz egy-egy nagyon kedvező akcióba, például olyasmire gondolunk, hogy ha adott időintervallumon belül vásárolsz valahol, és ezt számlával is igazolni tudod, egy gyors regisztráció után 10%-ot visszautalnak neked, a megadott bankszámládra. Sok kicsi sokra megy, ezt soha ne feledd!

4# Ügyelj a méretekre!

Mindenképpen mérd le a leendő gép tervezett helyét a lakásban, legyen ez egy turmixgép, vagy akár egy szárítógép! Ha az online oldalon nem találnád a gép pontos paramétereit, akkor írd be a Google, vagy más keresőbe a termék cikkszámát, és keress rá más oldalakon, esetleg a gyártó oldalán, hogy pontosan tudj tájékozódni! Senki nem szereti, ha centiken múlik valami, igaz?

Forrás: getty

5# Olvasd el a véleményeket!

Majdnem mindenhol lehet véleményezni a megvásárolt terméket, és a szolgáltatót is. Feltétlenül olvasd el a visszajelzéseket, mert könnyen kiderülhet belőle akár az is, hogy ami másnak megfele, az neked valamiért mégsem fog. A vásárlók sok apró hibára is felhívhatják a figyelmed, de jó esetben megerősítést is kaphatsz a termék előnyeiről. Tipp: ne ülj fel a trolloknak! Ha gyanúsan sok szapulást olvasol egy oldalon, ráadásul furcsa felhasználónévvel, akkor lehet, hogy valaki csak magán lejárató kampányt indított egy cég, vagy egy termék ellen. Több oldalon is olvass véleményeket, mert minél több infód van, annál könnyebben tudsz majd dönteni!

Sok webáruház kínál ingyenes kiszállítást bizonyos összeghatár fölött, ám vigyázz: sok helyütt ez a háztartási nagygépekre nem vonatkozik!
Forrás: getty

6# Figyelj oda a szállítási opciókra!

Nagyon sok webáruház kínál ingyenes kiszállítást bizonyos összeghatár fölött, ám vigyázz: sok helyütt ez a háztartási nagygépekre nem vonatkozik! Itt is érdemes összehasonlítanod az áruházak szállítási költségeit, hogy minél többet megtakaríthass!

7# Nézd meg személyesen!

Érdemes azért persze személyesen is megnézni egy terméket, - főleg, ha nem fillérekbe kerül, - hogy egész biztosan megfelel-e az elvárásaidnak, olyan-e, mint a képen, hogy megnyugodj, stb. Ugyanakkor mindig hasznos, ha alaposan elolvasod a vásárlási feltételeket, mert az online rendelésnél is meg van bizonyos körülmények között a jogod, hogy elállj a vásárlástól.