Hogyan lehet elkapni egy már lejárt domain nevet?

rackhost,domain,domain név,internet
Forrás: rackhost.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A domain elkapás bizony nagyon is létező szolgáltatásnak számít, ami ráadásul üzleti megfontolásból kifejezetten hasznos is lehet. A cikkben pontosan körül is fogjuk írni, hogy miként történik a szolgáltatás használata a gyakorlatban.

Emellett pedig arra is rávilágítunk, hogy miért lehet érdemes lejárt domainek megrendelésében gondolkodnunk, illetve miként tehetünk szert olyan elnevezésekre, amelyek üzletileg komoly potenciállal bírnak.

Mi történik a domain nevekkel a lejáratukat követően?

A .hu elnevezéssel bíró domain elnevezések a lejáratukat követő 45 napon át felmondási időszakban állnak, utána pedig átkerülnek törlés előtti parkolási státuszba, pontosan 60 napra. A tulajdonos számára eddig a pontig adott a lehetőség arra, hogy a lejárt domain nevet meghosszabbítsa.

Amikor ez az időszak lejárt, már mások előtt is nyitott lesz a regisztráció lehetősége. Vagyis elindítható egy folyamat, amelynek keretében a már törlésre került domaint újra nyilvántartásba veszik a regisztrációs rendszerben.

Merthogy sok esetben igenis megéri reaktiválni egy ilyen domaint, akár az elnevezése, akár a rá mutató linkek mennyisége és minősége miatt is.

Miként lehet szert tenni ezekre a lejárt domain nevekre?

Kifejezetten ezt a célt szolgálja a domain elkapó, valamint a domain figyelő szolgáltatás is a Rackhostnál. Előbbi esetében mi keresünk aktívan az éppen felszabadulás előtt álló elnevezések között, utóbbinál pedig értesítést kérünk a korábban kinézett domain nevek státuszáról.

Bármelyik szolgáltatást is használjuk, többféle szempontból is hasznosnak bizonyulhat a számunkra. Egy már meglévő, a termékünkre vagy a szolgáltatásunkra jól rímelő domain névvel ugyanis könnyebb lehet ismertséget szerezni, mint egy nulláról felépített elnevezéssel.

Így tudjuk használni a domain elkapó szolgáltatást

Lépjünk be a Rackhost felhasználói fiókunkba, majd válasszuk ki a domain elkapó menüpontot. Amikor erre rákattintottunk, a rendszer listázni fogja nekünk a nemsokára szabad státuszba kerülő domain neveket.

A kiszemelt domainre majd licitálnunk kell. Vagyis az elkapás megrendeléséhez meg kell adnunk egy licitösszeget, aminek egyébként el kell érnie a kétezer forintos minimális értéket. Ha miénk volt a legnagyobb tét, akkor hozzánk kerülhet a domain név.

A domain figyelő szolgáltatás pedig a fentebb már említettek szerint egyfajta kényelmi funkció. Vagyis bizonyos kulcsszavakra keresve értesítést kérhetünk a felszabaduló domainekről. Amint szabaddá válik egy-egy név, lépni tudunk a megrendelés irányába.

Ezáltal nem fogunk lemaradni egy üzletileg igencsak ígéretes elnevezésről sem, amivel akár a márkánk ismertségét tudnánk rövid időn belül növelni, vagy pedig záros határidő alatt jelentős forgalmat terelhetnénk a honlapunkra.

rackhost.hu

Tovább olvasok
Kép
Csak biciklizni indultam a férjemmel, de belekerekeztem a halál torkába

Nem lehet úgy élni, hogy folyton arra gondolsz, talán ez az utolsó napod. A halál az mindig csak mással történik, nem? És mégis, elég egyetlen apró baleset, hogy megértsd, ennek az egésznek tényleg bármelyik pillanatban vége szakadhat...

Kép
Tünetmentesen is fertőz a koronavírus, de sokan félreértik, mit jelent a tünetmentesség!

A ProPublica egészségügyi szakújságírója, Caroline Chen alaposan utánajárt, mit érdemes tudni a COVID-19-ről, a tünetmentes hordozókról és arról, mit tehetünk a vírus leküzdéséért. És többek között arra is felhívja a figyelmet, hogy sokan nem is tudják pontosan, mit jelent a tünetmentesség!

Kép
Napi horoszkóp szeptember 27.: a Mérlegek pihenéssel tölthetik az idejüket, a Halaknak új terveik vannak

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
6 faktor, ami növeli a ráncok megjelenését – már fiatalabb korban is

Mindenki annak örülne a legjobban, ha a ráncok csak bőven 40 felett válnának problémává, de hogy ez tényleg így legyen, tenni kell a megelőzésért! A joy.hu összeállítása.

Kép
Eljött az őszi szortírozás ideje, mutatjuk, miktől szabadulj meg még ma

Alig várom, hogy legyen pár szabad órám, amikor végre megtisztíthatom az otthonomat a felgyűlt kacatoktól.

Kép
Mikor az anyós naponta kérdezett meg, hogy terhes vagyok-e már, muszáj volt megszabadulnom tőle

Kláriék nagyon akartak gyereket. Nagyon várták már az érkezését, ők is, és a család is. De egyáltalán nem segített nekik az, hogy az anyósa minden nap megkérdezte tőle, hogy megfogant-e már az unoka?

Kép
Próbáld ki Főrdös Zé házi energiaszeletét!

A legfrissebb Runner's World címlapján Fördős Zét láthatod, aki a belső oldalakon megmutatta kedvenc futóhelyét és a legjobb Street Kitchen futókaja receptjeit. Ízelítőnek íme a házi energiaszelet:

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem