Hogyan lehet elkapni egy már lejárt domain nevet?

rackhost,domain,domain név,internet
Forrás: rackhost.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A domain elkapás bizony nagyon is létező szolgáltatásnak számít, ami ráadásul üzleti megfontolásból kifejezetten hasznos is lehet. A cikkben pontosan körül is fogjuk írni, hogy miként történik a szolgáltatás használata a gyakorlatban.

Emellett pedig arra is rávilágítunk, hogy miért lehet érdemes lejárt domainek megrendelésében gondolkodnunk, illetve miként tehetünk szert olyan elnevezésekre, amelyek üzletileg komoly potenciállal bírnak.

Mi történik a domain nevekkel a lejáratukat követően?

A .hu elnevezéssel bíró domain elnevezések a lejáratukat követő 45 napon át felmondási időszakban állnak, utána pedig átkerülnek törlés előtti parkolási státuszba, pontosan 60 napra. A tulajdonos számára eddig a pontig adott a lehetőség arra, hogy a lejárt domain nevet meghosszabbítsa.

Amikor ez az időszak lejárt, már mások előtt is nyitott lesz a regisztráció lehetősége. Vagyis elindítható egy folyamat, amelynek keretében a már törlésre került domaint újra nyilvántartásba veszik a regisztrációs rendszerben.

Merthogy sok esetben igenis megéri reaktiválni egy ilyen domaint, akár az elnevezése, akár a rá mutató linkek mennyisége és minősége miatt is.

Miként lehet szert tenni ezekre a lejárt domain nevekre?

Kifejezetten ezt a célt szolgálja a domain elkapó, valamint a domain figyelő szolgáltatás is a Rackhostnál. Előbbi esetében mi keresünk aktívan az éppen felszabadulás előtt álló elnevezések között, utóbbinál pedig értesítést kérünk a korábban kinézett domain nevek státuszáról.

Bármelyik szolgáltatást is használjuk, többféle szempontból is hasznosnak bizonyulhat a számunkra. Egy már meglévő, a termékünkre vagy a szolgáltatásunkra jól rímelő domain névvel ugyanis könnyebb lehet ismertséget szerezni, mint egy nulláról felépített elnevezéssel.

Így tudjuk használni a domain elkapó szolgáltatást

Lépjünk be a Rackhost felhasználói fiókunkba, majd válasszuk ki a domain elkapó menüpontot. Amikor erre rákattintottunk, a rendszer listázni fogja nekünk a nemsokára szabad státuszba kerülő domain neveket.

A kiszemelt domainre majd licitálnunk kell. Vagyis az elkapás megrendeléséhez meg kell adnunk egy licitösszeget, aminek egyébként el kell érnie a kétezer forintos minimális értéket. Ha miénk volt a legnagyobb tét, akkor hozzánk kerülhet a domain név.

A domain figyelő szolgáltatás pedig a fentebb már említettek szerint egyfajta kényelmi funkció. Vagyis bizonyos kulcsszavakra keresve értesítést kérhetünk a felszabaduló domainekről. Amint szabaddá válik egy-egy név, lépni tudunk a megrendelés irányába.

Ezáltal nem fogunk lemaradni egy üzletileg igencsak ígéretes elnevezésről sem, amivel akár a márkánk ismertségét tudnánk rövid időn belül növelni, vagy pedig záros határidő alatt jelentős forgalmat terelhetnénk a honlapunkra.

rackhost.hu

Tovább olvasok
Kép
Napi horoszkóp július 4.: az Ikrek elvakultan küzdenek valamiért, az Oroszlánok készen állnak a továbblépésre

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek!

Kép
Környezettudatos és magyar termék? A legjobb párosítás

Ha környwezetbarát termékeket vásárolsz, válaszd elsősorban a hazai márkákat!

Kép
6 sikeres művész, aki testi hibával küzdött

Amikor művészekre gondolunk, legtöbbször a kreativitás, az egyéni látásmód, a víziók jutnak eszünkbe. És miközben az is megfordul a fejünkben, hogy a siker mindig kemény, szívós munka eredménye, hajlamosak vagyunk a művészeket - és általában a híres embereket - zseniknek látni, akik nem hasonlítanak a hétköznapi emberekre, pláne nem saját magunkra. Fogadni merek, hogy nem is sejted, milyen sok világhírű művész van, akik nemcsak nagyon tehetségesek voltak, hanem valamilyen testi nehézséggel is meg kellett küzdeniük.

Kép
8 új szokás, amit az emberek továbbvinnének a járvány utáni világba

A koronavírus rengeteg változást hozott az életünkbe, rosszat és jót egyaránt. Új szokásokat is kialakítottunk, amelyek közül sokat a járványtól függetlenül is megtartanánk. Lássuk a 8 legjobbat!

Kép
Sorozat készül az erotikus filmek sztárjáról, Sylvia Kristelről

Önéletrajzi ihletettségű sorozat készül az Emmanuelle-filmek sztárjáról.

Kép
Belegondolni is rémes: kőkemény diétájáról vallott a világ egykor legnépszerűbb szupermodellje

Évtizedek óta tudjuk, hogy szupermodellnek lenni nem könnyű: talán egyszerű munkának látszik, mégis nagyon sok olyan dolog van, amivel keményen meg kell küzdenie egy modellnek. Ilyen például az állandó diétázás.

Kép
Semmiből felbukkanó alvásprobléma a 2 évesnél és a megoldás

A kétéves kisfiam nagyon jó alvó. De tényleg. Meg is kaptuk már a férjemmel, hogy milyen jó dolgunk van. Csakhogy pár hete valami megváltozott.

Kép
7 dolog, amiért sosem szabadna bocsánatot kérned

Gyakran érzel obűntudatot? Hibásnak érzed magad olyasmi miatt, amit nem te rontottál el? Ha igen, akkor neked is le kell szoknod arról, hogy mindenért bocsánatot kérj!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem