Otthon (is) allergiamentesen

Borítókép: Otthon (is) allergiamentesen
Otthonunk a menedékünk. Amikor végre hazaérünk, nem arra gondolunk, hogy az allergia veszélyei leselkednek ránk.


Mégis, sajnos minden otthonban található olyasmi, ami az arra hajlamosaknál különféle allergiát idézhet elő. A skála széles: a virágpor-allergiától kezdve felléphet sok más eredetű túlérzékenységi reakció.

Óvatosan a szobanövényekkel!


A virágpor-allergiások 75%-a érzékeny legalább egy közönséges szobanövényre. Irritáló lehet például a fikusz, a jukka, a pálmafélék és az orchideák.

Poratkák, az igazi szörnyetegek


Hát, ők nem éppen a barátaink. A mindenhol jelen lévő poratkák levegőben szálló ürüléke rengeteg allergia forrása. Gyakoribb takarítással, ágyneműtisztítással, légszűrők használatával küzdhetünk ellenük.


Macskaszőr!


Macska, vagy más kisállatok szőrére sokan allergiásak. Ezért lehetőleg ne engedjük, hogy kedvencünk a hálószobában aludjon, használjunk mosható takarókat és szellőztessünk gyakrabban.

Óh, azok a gyomnövények...


Környezetünkben számtalan fa, fűféle és gyomnövény árasztja magából a polleneket. Megoldás a csukott ablak, takarítás, illetve a gyomok irtása, különben a szél az otthonunkba is elviszi a szénanáthát.
Használja fel tudását az otthoni allergiákról nyereményekért! Játsszon a hapcizó kislánnyal, és nyerjen Zewa-ajándékcsomagot!