Most akkor melyik a focivébé hivatalos dala?

Borítókép: Most akkor melyik a focivébé hivatalos dala?
Avicii és Santana vagy Pitbull és Jennifer Lopez? Úgy tűnik, egy futballsláger nem futballsláger.

Biztosan nem figyeltünk eléggé, de azt hittük, négyévenként egy dal van, amelyet a FIFA Labdarúgó Világbajnokság hivatalos dalaként tartanak nyilván, akként rendelik meg a szervezők, aztán elkészül, felveszik, forgatnak hozzá videót híres futballsztárokkal, ráütik a pecsétet, hogy "Ez, Kérem, Az Idei Vébé Hivatalos Dala", aztán ez folyik pár héten át még stadionöltözők zuhanyzójából is.

De nem, hogy is gondolhattuk ezt, merthogy több ilyen dal is van. Először is készült egy Hivatalos Dal,

amelyet a Pitbull (szép név)nevű amerikai rapper készített (sokadmagával persze) és Jennifer Lopez, valamint Claudia Leitte brazil énekesnő is énekel benne.

Aztán van a FIFALabdarúgó Bajnokság Himnusza, a Dar um Jeito (We Will Find a Way)

..., amely Avicii szerzeménye és Wyclef Jean, valamint egy másik brazil énekes, Alexandre Pires is feltűnik benne. Nem beszélve Carlos Santanáról, akinek semmivel sem összetéveszthető gitárjátéka is végigkíséri az amúgy kongákban és más trópusi ütőhangszerekben bővelkedő zeneművet.

De itt még nem értünk a végére:Shakira is elkészítette a maga vébédalát, és a videóban annak rendje és módja szerint olyan világsztárok tűnnek fel, mint Lionel Messi, Radamel Falcao, James Rodríguez és persze nem hiányozhat a klipből Gerard Piqué, Shakira pasija és kisfiuk, Milan sem:

Még jó néhány dal kering a youtube-on, amely hivatalos FIFA2014 számként aposztrofálja magát; ezek közül néhány felkerült az idei vébé Hivatalos Albumjára is.