Egyre népszerűbbek az outdoor sportok

Egyre népszerűbbek az outdoor sportok
Forrás: tacticsport.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A sportolásra ma már megszámlálhatatlan lehetőség van. Űzhetjük otthon, edzőteremben, a szabadban, egyedül, párosan, csapatban, de akár egy videójátékot játszva is. Amikor megérkezik a jó idő, az emberek előszeretettel választják inkább a szabadtéri mozgást, és az outdoor sportok egyre inkább teret hódítanak maguknak. De miről is van szó? Sokaknak új ez a kifejezés, pedig egyáltalán nem új dologról van szó. Régóta űzzük, csak vannak, akik nem ezt a kifejezést használják. Rántsuk is le a leplet, miről is van szó.

Lényegében semmi másról, mint azokról a mozgásformákról, amiket a szabadban, kültéren tudunk űzni. Ide tartozik a foci, a síelés, a futás, a biciklizés, a kenuzás, szóval bármi, amit kint a szabadban csinálunk. Lényegében az úszás is ide tartozhat, ha a strandon vagy egy tóban tesszük. A lehetőségek száma végtelen, a kertünkben felállítható pingpong asztaltól, a közeli erdőben történő futáson át, a Balaton körbe biciklizéséig bőségesen van választék, így ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet.

Sportoljuk a kertben!

Ahogy már említettük is, az outdoor sportokhoz nem kell elhagynunk a kertünket sem, hogy így mozoghassunk. Egy kültéri pingpongasztal is elegendő, és már sportolhatunk is. Nem csak a mozgás szempontjából lehet hasznos, hanem szórakozásnak sem egy utolsó élmény. Nincs is annál jobb, mint amikor összejön a baráti társaság, és indulhat a házi pingpongverseny. Attól nem kell félnünk, hogy elfoglalja majd az egész kertet, hiszen a kültéri pingpongasztalok jellemzően könnyen összecsukhatóak, így amikor nem használjuk, nem foglalják a helyet.

A másik mozgásforma, amit a kertben is űzhetünk, az az ugrálás. A trambulin nem csak a gyerekek kiváltsága lehet, hiszen számos felnőtt hódol ennek a hobbinak. Az ugrálás bizonyítottan hatékony eszköz a fogyáshoz és a megfelelő erőlét eléréshez is. Két méteres átmérőtől a négy méteresig kapható, és a súlyhatár is igen magas, akár 150-200 kilót is bírhat egy jó, minőségi trambulin. Persze attól, hogy két felnőtt súlyát is elbírja, érdemes egyedül használni, hiszen elég balesetveszélyes lehet, ha többen pattogunk benne.

Futástól a canyoningig

Aki merészebb, és nem állna meg a saját kertjénél, hogy hódoljon az outdoor sportoknak, azoknak sem kell messzire menniük. A közeli erdőben vagy parkban lehet futni, kocogni vagy csak intenzíven sétálni. A biciklizés szintén az outdoor sportok közé tartozik. Vannak, akik csak a lakókörnyezetükben tekernek egyet a kerékpárral, de sokan a Balaton körül, vagy hegyvidéki terepen is űzik ezt a fantasztikus sportot. Télen sem kell lemondanunk az outdoor sportokról, hiszen ilyenkor a síelés vagy a snowboordozás mellett tehetjük le a voksunkat.

És persze az extrém sportokra vágyóknak sem kell a kispadon ülni. Az outdoor sportok csak az extrém mozgásformák kedvelőinek kedveznek csak igazán, mivel a canyoning, a vadvízi evezés vagy a siklóernyőzés is idetartozik. Ezek is egyre népszerűbbek, és hazánkban is egyre többen próbálják ki, hiszen nem csak a határon túl lehet kipróbálni őket, hanem már itthon is. De igazából mindegy is, hogy melyik formáját választjuk az outdoor sportoknak, a lényeg, hogy sportoljuk, és minél többet legyünk a szabad levegőn.

tacticsport.hu

Tovább olvasok
Kép
Fahidi Éva: A covid mint régi ismerős

Amikor egy buzgó újságíró megkérdezte tőlem: mi volt a legszörnyűbb a soában, „minden” – mondtam derűsen, mert a kérdés ilyetén történő felvetésén valóban csak derülni lehet.

Kép
Hogyan dobd fel a lakást pár apró változtatással?

Míg nyáron a világos, könnyű textíliáké a főszerep, addig az őszi-téli szezonban a vastagabb, puhább anyagokat és meleg tónusú dekorációkat érdemes előtérbe helyezni. Erre buzdítanálak most téged is, hiszen ebben az időszakban még fontosabbá válik, hogy otthonod kellőképpen kikapcsolhasson.

Kép
Elmondom, hogyan őrizzük a házasságunkat a férjemmel 3 gyerek mellett

A hamarosan megjelenő nyomtatott lapszámban azt a költői kérdést teszem fel a cikkemben, hogy „neked a férjed az első vagy a gyerek?”. Előrebocsátom, a pszichológusok azt javasolják, hogy – többek között a gyerekek érdekében! – a házasságodat tedd az első helyre. Te képes vagy erre? Egyáltalán hogyan lehetséges? Ismerősöm, Smohayné Simon Gyöngyvér elmeséli, hogyan csinálja – a férjével együtt.

Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem