Egészséges alapanyagok, amik csökkentik az izzadtságszagot

Borítókép: Egészséges alapanyagok, amik csökkentik az izzadtságszagot Forrás: Getty Images
Nyáron szinte lehetetlen kivédeni az izzadást, pláne a betondzsungelben. Azonban a kellemetlen szagokat elkerülheted, ha a következő alapanyagok közül választasz! Ezek a természetes hozzávalók tisztítják, sőt még dezodorálhatják is a szervezetünket.
illat, izzadás ellen, táplálkozás
Forrás: Alma, citrom: pexels, fűszerek: unsplash.com (nordwood themes), zeller: getty images
Ezektől az alapanyagoktól friss illatod lesz

Azt már korábban is igazolta több kutatás, hogy az illatodra is kihatnak bizonyos alapanyagok - elég csak a hagymára és fokhagymára gondolni. Azonban nem csak rossz, hanem jó hatással is lehetnek az illatodra a különféle zöldségek és gyümölcsök. Egyesek pedig még abban is segítenek, hogy a leheleted is sokkal frissebbé váljon. Éppen ezért érdemes beszerezned a következő egészséges alapanyagokat. Irány a piac!

1. Alma

Bizonyítottan képes elnyomni a fokhagyma erős illatát, mivel dezodorálja a fokhagymában lévő enzimeket. Emellett pedig a leheleteden sem lesz érezhető az erőteljes illat.

2. Fűszernövények

A rozmaring, zsálya, oregánó, levendula, menta és koriander mind szuperek a természetes szagtalanításra a bennük lévő esszenciális olajoknak köszönhetően. Válaszd ki a számodra legkedvesebb illatot és fűszerezd azzal a kedvenc ételedet!

3. Citrusok

A narancs és citrom is nagyon egészséges alapanyagnak számítanak, hiszen a zellerhez hasonlóan segítenek a szervezeted méregtelenítésében, ez leginkább a magas rosttartalmuknak köszönhető. Ha pedig nincsenek méreganyagok, akkor a kellemetlen szagoktól sem kell tartanod!

4. Angol zeller

Népszerű vízhajtó, emellett arról is ismert, hogy kipucolja a méreganyagokat a szervezetedből. Mivel a májműködésre is pozitívan hat és eltávolítja a toxinokat, az illatod miatt sem kell aggódnod, ha rendszeresen fogyasztod.

Próbáld ki őket!

Galériánkban 5 páros parfüm jön!