Fedezd fel a Velencei-tó környékét futva!

Velencei-tó,hosszú futás,edzés Forrás: Getty Images
Ha olyan útvonalat keresel, ami passzol a maratoni felkészülés hosszú edzéseihez, ruccanj le a Velencei-tóhoz és egyszerűen fusd körbe. A runnersworld.hu cikke.

Ó hányszor mentem a Margitszigetre, hogy az éppen aktuális célhoz illeszkedő hosszú futást teljesítsem. 4-5-6 kör…valójában rém unalmas. A Velencei-tó pedig karnyújtásnyira van a fővárostól is és szuper kerékpárút övezi, amin biztonságosan körbefutható.

A klasszikus kör nagyjából 28 km hosszú, a hosszabb változat, 33. A tó megközelíthető vonattal is például Velence, Gárdony vagy Agárd állomásokon keresztül, de autóval sem több 1 óránál, a déli parton számos parkolóhely található. A szezon még nem kezdődött el, így tumultusra sem kell számítani. Lényegében a körön belül bárhonnan indulhatsz, az óramutató járásával azonos irányban szokás teljesíteni.

Az útvonalon több ponton találhatók emlékművek, kilátók, amelyek még érdekesebbé tehetik a futást, ha éppen nem feszes tempófutás a program. A nyár közeledtével és a víz felmelegedésével, akár egy strandolással is lehet zárni a napot.