5 színes hazai márka, ami feldobja a telet

Borítókép: 5 színes hazai márka, ami feldobja a telet Forrás: Sajtóanyag
Egyre nehezebben ébredsz reggelente a téli hónapokban, délután pedig sokszor már a lábadat se tennéd ki otthonról a korai sötétedés miatt? Érdemes ilyenkor néhány színes kiegészítőt, ruhát bevetned ,amivel a hangulatodat is javíthatod. Összeállításunkban olyan hazai tervezőket, márkákat mutatunk be, akik darabjaikkal garantáltan felpezsdítik még a szürke, hideg napjaidat is.

A dopamine dressing trend, vagyis a élénk színű ruhák és kiegészítők népszerűsége a 2021-es és 2022-es év válasza a hosszan elhúzódó pandémiás időszak búskomorságára. A színek és az ezek viselésével együttjáró jó érzés dopamint, vagyis boldogsághormont termel az agyban, amelynek testi és lelki értelemben is számos pozitív hatása van.

“Alapvetően ösztönösen nyúlok a színekhez. Többségében hideg színeket használok, amiket egy-két flour árnyalattal és meleg tónussal fűszerezek" - vallja Horányi Kinga ötvös. Márkájának neve - IKIIKI ékszerek - maga is a színekhez kapcsolódik: “az ikiiki egy japán szó, aminek jelentése élénk, élettel teli”.

Kovács Adri, a Pleasure is pretty márka tervezője úgy fogalmaz, belőle mindig más érzést hoz elő egy-egy szín, attól függően, mikor, hogyan és mivel kombinálja. "A színes öltözködés felszabadító" - teszi hozzá.

Összeállításunkban olyan alkotókat, márkákat mutatunk meg Neked, akiknek munkáiban a színekkel való játék dominál. Lássuk, kik ők!

5 magyar márka, amik miatt színesebb a tél