Gyerekkel mész a strandra? Néhány dolog, amit a saját érdekedben sose hagyj otthon!

Borítókép: Gyerekkel mész a strandra? Néhány dolog, amit a saját érdekedben sose hagyj otthon! Forrás: Unsplash / Vidar Nordli Mahiesen
Mit tudsz tenni azért, hogy zökkenőmetnesen menjen minden, amikor gyerekkel mész a strandra? Segítünk!

Még bőven tart a nyár és az előző évekből kiindulva még bőven kitart ősz elején is. A jelenlegi nyári nagy melegekben csak az nem megy strandra aki szeret a lakásban vagy zárt helyen szaunázni. Magyarország, különösen Budapest igazi vizes nagyhatalom egész Európában, és akár a természetes vizeket kedveli valaki, akár a medencéket, egészen biztosan talál a lakóhelyéhez közel egy-egy strandot.

Bevallom becsülettel, hogy én a gyógyvizeket kedvelem leginkább és a termál vizes strandokat inkább az ősztől tavaszig tartó időszakban szeretem látogatni, akkor amikor már nincs akkora tömeg. Mióta gyerekeim vannak – és szerintem ezt mindenki tudja – rájöttem, hogy a szülők nem azt csinálják, amit ők feltétlen szeretnek...hanem olyan tevékenységeket, amiket a gyerekek szeretnek így lehetséges, hogy akad 5 perc nyugalmuk.

Gyerekkel a strandra? Fő a felkészültség!

Tapasztalatból mondom, hogy a strand nem lesz az a műfaj, amikor a szülő pihenni tud, de a gyerekek garantáltan jól érzik magukat és meglehetősen kifáradnak, így ha nem is helyben, de otthon lesz pár óra nyugodtság és ezért viszont megéri felkerekedni és elmenni kicsit lehűteni magunkat.

Összeszedtük, hogy mik azok, amikre figyelni kell és mit érdemes magaddal vinni, mert a strandolás kulcsa, hogy minden nálunk legyen, amire szükség lehet. Néha én is túlzásnak tartom, hogy a fél házat felpakolom egy napra, de megéri, mert így gördülékenyebben mennek a dolgok.

Forrás: Unsplash / Jeff Dunham
Gyerekkel mész strandra? A saját dolgodat is megkönnyíted, ha ezeket magaddal viszed!

ELŐKÉSZÜLETEK

A legfontosabb, hogy tudjunk előkészülni. Ez persze nem csak azt jelenti, hogy mit viszünk magunkkal, hanem azt is, hogy ismerjük a helyet, ahova megyünk. Persze nem feltétlen személyes tapasztaltból, hanem legalább tájékozódunk a helyről. Érdemes kideríteni milyen medencék vannak, azok megfelelnek-e nekünk és a gyerekeink életkorának, van-e szabadstrand rész, van-e játszótér, esetleg árnyék, büfé, mosdó. Ezek mind fontos tudnivalók, ha nem egyedül hanem családdal, gyerekkel indulunk el strandolni.

Az előkészületekbebele tartozik az ételek előkészítése, ruhák, váltóruhák, papucsok bekészítése. Igyekszem mindezt már előző nap megtenni, hogy a strandolás napján már ne kelljen ezzel foglalkozni, hanem minél hamarabb tudjunk indulni és teljes napunk lehessen.

JÁTÉKOK

Sokáig azt hittem szülőként, hogy ha van víz, akkor tulajdonképpen semmi másra nincsen szükség, hiszen pont ezért mentünk oda. Persze ez a tévképzetem elég hamar köddé vált, mikor a strandra lépve minden gyereknél van minimum egy vízi pisztoly, kisvödör, labda vagy épp tollas szett. Természetesen az én gyerekeim is számon kértek hol van a mienk. Másodjára már sokkal gyakorlottabb voltam és mindezeket bekészítettem. Sőt, a pihenőidőre (amikor nincsenek épp a vízben) és szoktam vinni játékot – általában valami kártyajátékot, amivel már a kisebb és nagyobb is szívesen játszik.

ÉTEL

Akinek vannak kisgyerekei (vagy épp nagyok) biztosan tudja az aranyszabályt, hogy étel nélkül ki se lehet lépni a lakásból akár a 100 méterre lévő játszótérre sem. Ezért érdemes csomagolni előre, hogy mindig akadjon harapnivaló és amellett, hogy a kedélyek is nyugodtabbak sokkal olcsóbban meg tudjuk úszni a napot!

Kattints a galériára, pár igazi strandra való ételért, amit előre be tudsz készíteni, ha gyerekkel mész!