10 szuper családi programötlet a tavaszi szünetre

Borítókép: 10 szuper családi programötlet a tavaszi szünetre Forrás: Getty Images
Ha még egyáltalán nincs ötletetek, hogy mivel töltsétek a tavaszi szünetet, vagy ha csak egy-két napra kerestek javaslatot, mindenképpen jó helyen jártok: e heti ajánlónkban rengeteg izgalmas családi programot gyűjtöttünk össze húsvéti ünnepekre és a szünidő többi napjára.

Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban

Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is egy nagyszabású húsvéti családi programmal nyitja meg a 2023. évi szezont. A már hagyományként megszervezett eseményre április 10-én, húsvéthétfőn kerül sor, és a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos színes programmal várják a családokat. 10 órától 18 óráig biztosít ünnepi szórakozási lehetőségeket a Park a látogatóknak színes programokkal és előadásokkal. 11 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport hozza el a gyerekeknek a „Világgá ment Csacsi és Bari” című történetét, amit 13 órától az Aranykapu Hagyományőrző Társulat tavaszköszöntő műsora követ. A magyar népszokások interaktív, élőzenés előadás keretében is megjelennek a Vaga Banda gólyalábasok jóvoltából, akik többek között tojászsonglőrrel, látványos jelmezekkel, locsolóversekkel és tavaszköszöntő dalokkal érkeznek az eseményre.

Forrás: Szélforgó

Húsvéti forgatag a Skanzenben

Ismét színes programkavalkáddal várja a látogatókat húsvétvasárnap és - hétfőn a Skanzen. Tavaszváró mulatsággal, hímes tojással, hétfőn vödrös locsolkodással kelnek életre a régi falusi ünnepek. A Skanzen portáin a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományok és a húsvéti népszokások egyaránt megjelennek, hiszen az egyházi ünnep mellett a tavaszvárásnak, tavaszi megújulásnak is az ideje a húsvétot megelőző időszak. A húsvéti locsolkodás és a tavaszi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes táncosai elevenítik meg. Kézműves vásár, gólyalábasok előadása színesíti a programokat.

Húsvéti programok a Budakeszi Vadasparkban

A vadaspark szünidei programjai április 7. és 11. között kerülnek megrendezésre. Minden nap más, izgalmas programmal várják a látogatókat. Pénteken és szombaton a kézműves foglalkozás mellett a Picinke játszóház is kint lesz a parkban interaktív, oktató játékaival, amely megmozgatja kicsik és nagyok elméjét. Mindezek mellett Állati Jó Bemutatón is részt vehetnek azok, aki testközelből szeretnének egy szórakoztató előadás keretein belül megismerkedni néhány vadállattal. Vasárnap és hétfőn az Állati Jó Bemutató mellett egész napos húsvéti „tojáskeresgélő” játékban vehettek részt. A programok mellett a napi látványetetések is megtekinthetőek lesznek.

Forrás: Szélforgó

Ibolya nap és húsvét a kastélyban

Amennyiben idén a főúri hangulatot is szeretnétek a húsvétba csempészni, akkor irány Gödöllő, ahol április 9-én, húsvétvasárnap Erzsébet királyné kedvenc virágát ünneplik itt az Ibolya Napon, április 10-én pedig húsvéti programokon vehettek részt. A két nap során lesznek interaktív meseelőadások, gyerekkoncertek, csipkekiállítás, folklórbemutató, kézműves foglalkozások, húsvéti kisállat-simogató és sok-sok finomság. A program 6 éves kortól 1000 Ft értékű sétálójeggyel látogatható, mely értéke levásárolható az állandó kiállítás belépőjegyéből, kávézói fogyasztásból, a meseelőadás belépőjegyéből, a Pálmaházban és az ajándékboltban történő vásárlásból, a kültéri étkezések árából, megjelölt kézművesek termékek árából, valamint a nosztalgia fotóműteremben.

Forrás: Szélforgó

Piczinke Nyuszi Party

Ha kihagynátok az otthoni sonkafőzés fáradalmait, és nincs kedvetek órákig takarítani egy félresikerült tojásfestés után, viszont szeretnétek a húsvéti hangulatot magadba szívni családilag, akkor irány a Piczinke Póniudvar. Itt a nyuszi nem csak nyuszitojásokat rejt el az udvarban, hanem sok apró kicsi tavaszi kincset is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves kis meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel készülnek húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben április 8. és 10. között.

Forrás: Szélforgó

Húsvéti hétvége a Budapest Gardenben

Április 8-án, szombaton Húsvéti Garden Napra várnak mindenkit az óbudai Budapest Gardenben, ahol, ha sikeresen kirakjátok ki a húsvéti puzzle-t, csokinyuszit szerezhettek. A nap folyamán még lesz tojásfestés, részt vehettek az izgalmas tojáskeresésen, találkozhattok a húsvéti nyuszival, ha pedig ügyes céllövőnek érzitek magatokat, irány a locsolkodás! Amikor mindezzel végeztetek, jöhet egy kis sportolás: próbáljátok ki milyen magasra tudtok ugrani a trambulinparkban, vagy repüljetek magasra a játszótér hintáin, esetleg focizzatok egyet a műfüves focipályán. Ha inkább vasárnapra kerestek programot, akkor a Garden népszerű tűzoltós vasárnapját ajánljuk figyelmetekbe.

Forrás: Szélforgó

Húsvéti sokadalom Zuglóban

Kedvelitek a nagy népünnepélyeket? Akkor a húsvéti hosszú hétvégén látogassatok el a Mogyoródi úti sportpályára, ahova a Budapest Feszt csapata egy búcsúhangulatú családi rendezvényt álmodott meg nektek. Nagy meglepetéssel is kedveskednek a gyerekeknek, akik nem másokkal, mint a Marvel és a Disney hősnőivel találkozhatnak a Budapest Feszt színpadán. A művésznők az interaktív műsor után természetesen szívesen fotózkodnak is a gyerekekkel. A húsvéti gyerekműsorok mellett közkedvelt előadókkal is találkozhattok a négy nap során. Lesz állatsimogató és kézműves foglalkozás is. Ha pedig húsvét, akkor az ünnepi asztalról sem lehet megfeledkezni, amiről a meghívott vendéglátósok gondoskodnak. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Forrás: Szélforgó

Húsvéti forgatag a Tündérkertben

A soroksári Tündérkertben reggeltől estig zajlanak szombaton a húsvéti forgatag eseményei. A nap izgalmas tojáskereséssel indul, ezt követi egy színpadi előadás, majd a Zabszalma Duó ad vidám húsvéti koncertet. Délután gólyalábas nyuszishow és folklórbemutató szerepel a programban, a napot pedig a tombolasorsolás zárja. A gyerekek egész nap játszhatnak fajátékokkal, kipróbálhatják a tojáságyút, készíthetnek homokképet, vagy tehetnek pár kört a kosaras körhintán. A programok ingyenesek.

Forrás: Szélforgó

75 éves a Gyermekvasút

Április 11-én ünnepli 75. születésnapját a budapesti Gyermekvasút, 1948-ban ezen a napon kezdődött az építkezés. A tavaszi szünet utolsó napján, kedden izgalmas programokkal várjuk a családokat, és persze minden egykori úttörő- és gyermekvasutast az első szakasz indulóállomásán, Széchenyi hegyen. Járműbemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, megemlékezésekkel készülünk, fellép az egykori úttörővasutasokból és jelenlegi gyermekvasutasokból álló fúvószenekar, és újra összeáll a hajdani énekkar is. Lesz kertivasút, krampácsolás, kiállítunk egy a kisvasúttal egyidős nosztalgiabuszt is. Az ünnepi alkalom miatt sűrűbben közlekednek majd a vonatok a teljes vonalon.

Sikerdarabok – last minute jegyek

Eláruljuk, hogy a hosszú hétvégék, ünnepek azért is jók, mert sokan elutaznak, így olyan darabok utolsó jegyeire is le tudtok csapni, amelyeket általában már hónapokkal korábban elkapkodnak. Körülnéztünk kicsit az adatbázisunkban, és megosztjuk veletek, hogy melyik sikerelőadásokra találtunk még pár last minute jegyet. Érdemes ránézni a Budapest Bábszínház Nyúl Péter előadására, ezt több alkalommal is játsszák a szünetben. A szintén nagyon népszerű Egy kupac kuflit április 8-án nézhetitek meg a Kolibri Fészekben, ha elcsípitek az utolsó jegyek egyikét. A Mágikus állatok iskolájának szombati előadására is van mutatóban még pár jegy, csakúgy, mint A dzsungel könyve április 11-ei esti programjára. De ha valami másra vágytok, böngésszétek át ezt a listát, hátha ráakadtok a kedvencetekre.