Az anyai alkoholizmusról: "Több száz csecsemő születik Magyarországon, súlyos születési rendellenességgel, mert az anyukája ivott terhesség alatt"

Borítókép: Az anyai alkoholizmusról: "Több száz csecsemő születik Magyarországon, súlyos születési rendellenességgel, mert az anyukája ivott terhesség alatt"
A legújabb Mesélj, Anyukám! podcastunk témája az egyik legtöbb embert érintő függőség, alkoholizmus. Hogy érinti ez a kismamákat, anyákat? Meg fogsz lepődni, mennyire...

Viccesnek tervezett, gondolt, vélt mémeknek a sokasága foglalkozik azzal, hogy az anyáknak külön „wine o’clock”-juk van, hogy az anyák megérdemlik a nap végén azt a pohár bort, hogy az anyák kedvenc itala a kávé mellett a bor. Vagy a whiskeykóla. Vagy tökmindegy... Elnevetgélünk rajta, már csak azért is, mert elég sokunknak volt vagy épp van olyan időszaka, amikor tényleg gyakrabban pukkan/na az a bizonyos dugó.

Az alkoholhoz való fordulás, ahogy minden más függőség is, valami probléma jele. A probléma megoldása viszont biztos nem a függőségben, jelen esetben az alkoholban rejlik. Hogy mennyire nem, hogy sajnos mennyivel nő az alkoholt rendszeresen fogyasztó, sőt, az alkoholistának nevezhető nők száma, és arról Gubucz-Pálvalfi Sejlával, a Pálfalvi Centrum alapítójával, addiktológiai konzultánssal beszélgettünk, aki rengeteg fontos dolgot mondott el ebben az adásban, többek közt azt is, hogy: „nincs olyan alkoholfogyasztás, ami biztonságos”. A többi útravalóért hallgasd meg a legújabb részünket!

Az új részt akár már most rögtön itt (alább) vagy Google Podcasts-on, Apple Podcaston esetleg a Spotify-on keresztül is meg tudjátok hallgatni!

Ha szeretnéd, ezt a részt nem csak meghallgathatod, hanem most meg is nézheted:

Ha még nem elég belőlünk, kövessetek minket TikTokon vagy az Instagramon, de Facebookon szintén Mesélj, Anyukám! néven megtalálható zárt csoportunkhoz is csatlakozhattok!

Vagy ha szeretnétek, e-mailt is írhattok nekünk az info@evamagazin.hu e-mail címre.

Ha pedig tetszik, amit csinálunk, értékeljétek, likeoljátok és osszátok meg tartalmainkat
és

mindenképp szóljatok másoknak is, hogy minden hétfőn új adással folytatódik a Mesélj, Anyukám!

Galériánkban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek alkoholista nőkről szólnak: