Karácsonyra készülődve

Borítókép: Karácsonyra készülődve Forrás: Szélforgó
Ezen a héten is készülődünk, sütünk, főzünk (na jó, azt még nem), díszítünk. Persze nem hagyjuk ki a sétát, túrát, kirándulást sem (ki mennyit bír szuflával és idővel), mert borongós időben sincs jobb gyógyír a bajokra, mint a friss levegő. És ha kedvünk tartja, valamelyik adventi eseményre is ellátogathatunk.

A hétvégén nyílik a Varázsliget

A 2022. december 9. és 2023. január 1. között nyitva tartó programsorozat csodálatos kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a város szívében, a Városligetben. Itt a Varázsgömbben elkészíthetik a gyerekek saját varázspálcájukat és tündérszárnyaikat, a Varázsfalnál alkothatnak, részt vehetnek az esti felvonulás a Tűzmadarakkal, akik remek show-val is megörvendeztetik a közönséget hétvégenként. Délután cirkuszi előadást is láthattok, és persze ha kedvetek szottyan, a finomságokat is megkóstolhatjátok. A körhinta kivételével a programok ingyenesek.

Forrás: Szélforgó

Adventi Kastélynapok

Az év legbensőségesebb időszakában újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Immáron 21. alkalommal, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval várnak minden kedves látogatót. A királyi család az 1870-es években a legkisebb gyermek, Mária Valéria kedvéért szívesen töltötte a karácsonyt Gödöllőn., s aki most hétvégén eljön ide, ismét részesülhet a régmúlt idők hangulatából. Kicsik és nagyok gyermekelőadásokat láthatnak, koncerteket hallgathatnak, valamint ajándéktárgyakat és karácsonyi dekorációkat készíthetnek a gyermekfoglalkoztatóban. Minden korosztályt gazdag kínálattal vár a kézművesek és iparművészek karácsonyi vására.

Forrás: Szélforgó

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza ünnepváró adventi programján meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok várják a Házba betérőket. Tiszteletét teszi az eseményen többek közt Navratil Andrea és a Kobzos együttes, Korpás Éva, Paár Julcsi, a Guliba társulat, Fabók Mancsi, Fábián Éva és Aranyos Boglárka. Az ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát, az ünnepváró vásárban pedig egyedi, kézzel készült remekműveket vásárolhatunk.

Forrás: Szélforgó

Adventi programmix

Kiscelli Múzeumban december 10-én adventi hangulattal telik meg a régi kastélyépület, ahol meleg italokkal, ünnepi fényekkel, zenével, gyerekprogramokkal és tárlatvezetésekkel várják az egész családot. A Józsefvárosi Advent szombati napján a Szeleburdi Meseszínház a két vidám rénszarvasról mesél a gyerekeknek, az Óbudai Advent Fő téri színpadánál pedig Kárász Eszter és az Eszter-lánc zenekar rajongóit várják vasárnap 11:00 órától. A Klebelsberg Kulturkúria adventi délutánján szuper karácsonyi ajándékokat készíthettek szombaton. Ha pedig szombat délelőttre kerestek ingyenes programot, akkor ajánljuk figyelmetekbe Malek Andi és az Eszement Meseband koncertjét a Westend Tetőkertben.

Adventi programok ITT, ITT, ITT, ITT és ITT

Forrás: Szélforgó

Ünnepi készülődés otthon

Elkészült az adventi naptár és adventi koszorú, de a lakás feldíszítésére még nem jutott idő? Van 5 igen egyszerű, a gyerekekkel is könnyen megvalósítható ötletünk, ami akkor is sikerülni fog, ha nincs lehetőségetek alapanyagot vásárolni, mivel nagy valószínűséggel mindent megtaláltok a kézműveskedéshez otthon is. És persze a finomságok sem maradhatnak ki az ünnepi készülődésből. Gyöngyi ikerfiaival már elkészítette az évek során kikísérletezett legfinomabb mézeskalácsokat. A receptet korábban már megosztotta veletek, de biztos idén is jól jön majd!

Forrás: Szélforgó

+ 1 tipp: Frissítettük az adventi vásárok TOP 10-es listáját, érdemes ezt is átböngészni, hiszen csupa olyan helyszínt választottunk, ahol a vásár mellett egyéb eseményekkel, programokkal is várják a látogatókat.