Elkészült az első ovi, amit egy magyar lakberendező egy pszichológus tanácsai alapján tervezett

Borítókép: Elkészült az első ovi, amit egy magyar lakberendező egy pszichológus tanácsai alapján tervezett Forrás: Ruprech Judit fotográfia, grafika
Két lakberendező olyan ovikat tervez, melyek a világon bárhol megállnák a helyüket. Interjú.

Jankó Kata lakberendező és Holló Gabriella pszichológus-lakberendező első közös nagy munkája a nemrég átadott komlói, új építésű óvoda belső kialakítása volt. Katát, a FabricHome tervezőjét kérdeztük a munkáról.

Éva magazin: Az egyik legszembetűnőbb dolog, hogy egyszerre viszafogott a stílus, mégis vidám. Miért épp ilyen?

Kata: Gabriella pszichológus, ő javasolta, hogy az alap legyen nyugodtabb, ezért nem is lettek túl színesek a falak, bútorok. A játékok, a színes ruhák a szürke öltözőszekrényben kellően feldobják az összképet, ahogy az a fotókon is látszik.

Miért épp egy város jelenik meg a folyosón és a csoportszobákban?

Kata: A koncepciónk arra épült, hogy a gyerekek nagyon szeretnek ebben a témában szerepjátékot játszani, feloldódnak benne, inspirálja őket. Ez az ovi egy "kisváros", ezért vannak boltocskák, mosoda, templom, fodrászat.

Hamarosan két újabb ovi nyílik, amit ti rendeztek be. Ezeknél milyen elképzelés szerint dolgoztatok?

Kata: Az egyik ovi Pécsen fog nyílni hamarosan. Ez egy egyházi fenntartású intézmény, picit több pénz is volt, így nagyon sok valódi tölgyfával dolgozhatunk. Letisztult, skandináv stílusban lesznek berendezve a csoportokjelekből (hold, felhő, napocska, csillagok ) inspirálódva.
A másik ovi Pakson, egy több mint 200 éves, ezidáig iskolaként üzemelő épületben kap helyett. Itt a Duna volt a fő inspirációs forrás, itt is letisztult színvilág lesz, sok halacskával, kaviccsal, hullámokkal.

Sétálj végig velünk az óvodán!