5 tipp, hogy mit pakolj a gyerekek uzsonnás dobozába

Borítókép: 5 tipp, hogy mit pakolj a gyerekek uzsonnás dobozába Forrás: Getty Images
Alig egy hónapja tart az iskola, és máris úgy érezzük, kifogytunk az ötletekből, mit is csomagoljunk az uzsonnás dobozba, ami finom, egyben egészséges és amit még a gyerek is hajlandó megenni. Az Európai Friss Csapat dietetikusa, Fülöp Lili ebben segít és hasznos tippeket ad az iskolai uzsonna és tízórai kapcsán.

„A tízórai és az uzsonna úgynevezett kisétkezések, amelyek elengedhetetlen részei a gyerekek napi étkezésének. Az iskolában a tanuláshoz, a sportoláshoz, vagy éppen a különórákhoz is energiára van szükségük, ezért nagyon fontos, hogy az uzsonnás doboz tartalmát valóban el is fogyasszák a nap folyamán” – mondja az Európai Friss Csapat dietetikusa, Fülöp Lili.

A szakember kiemeli, legalább egy olyan dolog mindenképpen legyen a dobozban, amit a gyerek nagyon szeret. Emellett bátran játsszunk a színekkel és a formákkal is, mert azokra kifejezetten fogékonyak a gyerekek. Alapvető, hogy a doboz tartalma mindig változatos legyen, lehetőleg ne mindennap ugyanazt csomagoljuk a gyereknek, ne unja meg már az első héten.

„Ahogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás kapcsán, úgy az uzsonnás doboz megtöltése során is sokat segíthet, ha a gyermekeket bevonjuk a különböző folyamatokba.” – emlékeztet Fülöp Lili. Törekedjünk arra, hogy minél több mindent közösen készítsünk el, és mindig beszéljük meg a gyerekkel, mi kerül a dobozába. Az együtt készített vagy csomagolt finomságok biztosan elfogynak majd!

Lássuk a dietetikus 5 tippjét, amelyek segítenek egészséggel és energiával megtölteni az uzsonnás dobozt!