Rendezvények protokollja egészségügyi szempontok tükrében

kézmosás,biztonság,fertőzés,távolság,maszk Forrás: horizontiroda.hu
Az influenzaszezon közepén fokozottan érdemes bizonyos egészségügyi előírásokat betartani. Bár a koronavírus országunkban egyenlőre nem okoz veszélyt, nemzetközi rendezvényre látogatva még nagyobb mértékű óvintézkedéseket ajánlunk, melyeket utazás alatt és a konferencia során is javaslunk betartani!

Alapos kézmosás

A gyakori, szappanos vízzel történő kézmosás alappillére a vírusok és baktériumok elleni védekezésnek. Fokozott fertőzésveszély esetén pedig az alkoholtartalmú kézfertőtlenítők nyújthatnak erőteljes védelmet!

Helyes tüsszentés

Tedd a kezedet a szád elé! - halljuk már gyerekként az intelmet. Azonban ha a kezünkbe tüsszentünk vagy köhögünk, utána másoknak is könnyedén átadhatjuk a bacilusokat, vírusokat, akár egy kézfogással vagy tárgyak megérintésével. A helyes módszer inkább az, ha zsebkendővel takarjuk el orrunkat és szánkat, vagy ennek hiányában alkarunkkal védjük arcunkat.

Biztonságos távolság

Amennyiben lehetőség adódik, legalább 1 méter távolságot tarts másoktól, hogy elkerüld az esetleges vírusok belégzését! Persze ez egy rendezvényen elég nehezen megvalósítható, azonban lehet szakavatott szervezők segítségét kérni az események leszervezéséhez, úgy, mint a Horizont profi csapatát, akik a protokoll betartásának elősegítésétől kezdve az egész megvalósításig kész tervekkel rukkolnak elő.

Tiltott terület: száj, orr, szem

Amennyiben fertőzött tárgyakhoz érünk, és ezek után szemünket, orrunkat vagy szánkat is megérintjük, akkor a vírus könnyen bejut a szervezetünkbe. Épp ezért, ne érintsd ezeket a területeket!

Kerüld a nyers vagy nem főtt állati termékek fogyasztását!

Az ellenőrizetlen nyers tej vagy kezeletlen étel okozhat keresztszennyeződést, mely súlyos problémákat okozhat. Külföldön vagy ismeretlen eredetű ételeknél ezt tartsd szem előtt!

Tedd fel a maszkot!

A maszk önmagában nem fog megvédeni minket a betegségekkel szemben, azonban hathatós segítség lehet a gyakori és megfelelő kézmosás protokolljával kombinálva. Kézmosás után helyezzük fel hézagmentesen a maszkot, és viselés közben sose érintsük meg. Ahogy átnedvesedett vagy mégis hozzáértünk, cseréljük ki egy újra. Fontos, az egyszer használatos maszkokat nem tudjuk többször alkalmazni. Eltávolítása hátulról történjen, utána helyezzük zárt tartályba a maszkot, és mossunk kezet!

Rendezvényre érkezve talán furcsának ítéljük az ilyen szintű védelmet, pedig pontosan akkor vagyunk figyelmesek másokkal és önmagunkkal szemben, ha az egészségügyi protokollt fontosnak ítéljük és be is tartjuk az influenzaszezon vagy más vírusos megbetegedés veszélye esetén. A gyakori kézmosás fontos lépés, és egy alkoholos fertőtlenítő alkalmazása egyáltalán nem jelenthet kellemetlenséget, hisz a legkisebb zsebben is elfér. A lényeg, hogy a rendezvény során ne feledkezzünk meg használni is a készítményt!