4 borozási szabály, amit ideje elfelejtenünk

Borítókép: 4 borozási szabály, amit ideje elfelejtenünk Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Ismerünk és követünk jó pár borozási szabályt, melyeket betartva tényleg nagyobb az iszogatás élménye. De vannak olyan regulák is, melyeket jobb elfelejteni, ugyanis teljesen feleslegesek, vagy épp már elavultak.

Négy mítosszal számolunk le, és azt is eláruljuk, miért nem kell betartanod ezeket a szabályokat.

1. tévhit: A rizling csak desszerthez ajánlott.

Korábban sokan gondolták így, és eszerint is fogyasztották, pedig ez egy felesleges "korlát" az élvezetek előtt. Bár vannak édes rizling fajták, melyek kifejezetten jók a desszerthez, de ez a szőlő az egyik legjobb száraz bor alapja, és abszolút jól illeszthető bármilyen főételhez.

2. tévhit: Fehér húshoz fehérbort, vörös húshoz pedig vörösbort kötelező inni.

Ez a szabály már rég nem igaz. Bár valóban működik a módszer, egy-egy könnyed vörösbort bátran lehet csirke mellé is tálalni, a testes, fűszeresebb fehérborok pedig a vörös húshoz is passzolnak.

HA KÍVÁNCSI VAGY A TÖBBI TÉVHITRE IS, KATTINTS IDE A FOLYTATÁSÉRT!