Csokis-mandulás torta

Borítókép: Csokis-mandulás torta
2 óra alatt varázsolj ilyet...

Előkészítési idő: 20 perc + 45 perc pihentetés

Sütési idő: 45 perc

Hozzávalók (12 személyre):
15 + 12 deka magas kakaótartalmú étcsokoládé + 5 deka csokireszelék
15 deka vaj
5 tojás
15 deka finomított kristálycukor
10 deka őrölt mandula + 5 deka mandulaforgács + 15 deka cukorban pirított mandula
1 deci tejszín

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki egy 22 centi átmérőjű, kerek tortaformát, béleld ki sütőpapírral is.
2.A15deka, apróra vágott csokit és a vajat kis lángon vagy inkább gőz fölött folytonos kevergetés közben olvaszd össze, aztán hagyd kihűlni.
3. A tojások sárgáját és a cukrot elektromos habverővel verd habosra, aztán keverd össze az olvadt csokival, add hozzá az őrölt mandulát, szórd bele a mandulaforgácsot és a reszelt csokit is.
4. A tojásfehérjéket verd fel jó keményre, és óvatosan, nehogy összeessen, forgasd bele a csokis-mandulás keverékbe. Aztán öntsd bele az egészet a sütőformába, simítsd el a tetejét, és tedd a sütőbe úgy 45 percre. Vedd ki a sütőből, de ne a formából: negyedórányi várakozás után fejjel lefelé borítsd ki egy rácsra, hadd hűljön.
5. Készítsd el a bevonatot: a tejszínt kíméletesen forrald fel, és azon melegében öntsd rá a felaprított csokoládéra. Keverd simára, és akkor használd fel, amikor már nem forró, de még folyékony. Szépen elterül magától, nem kell egyengetni.
6. Hagyd pihenni fél órát, mielőtt felszeleteled, megszórod a pirított cukros mandulával és tálalod.

Éva magazin 2009. december szöveg: Simándi Juli, FOTÓ: Brett Stevens/acpsyndications Minden jog fenntartva