Tölcsérkék rikottával és mézzel

Borítókép: Tölcsérkék rikottával és mézzel
Gyors, könnyű desszert rikottával, bogyós gyümölcsökkel.

Előkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók egy jó nagy tálnyihoz:
fél kiló rikotta
3 tojás
10 deka liszt
5 deka bogyós gyümölcs
2 jó nagy evőkanál méz + az asztalra a tálaláshoz
1 kávéskanál (bioboltokban kapható) vaníliapor
2 evőkanál olívaolaj, porcukor és esetleg szeletelt banán a díszítéshez

1. Egy tálban alaposan keverd össze a lecsöpögtetett rikottát, a tojásokat, a lisztet, a gyümölcsöt, a mézet és a vaníliát.

2. Serpenyőben forrósítsd fel az olajat. A keverékből lapos szedőkanállal löttyints bele egy-egy adagot, forgasd is meg spatulával, hogy tölcsérformája legyen (ha nem sikerül, sebaj, az íze ugyanolyan jó). Egy-egy oldalának elég 1-2 perc. Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, amennyit biztonságosan kezelni tudsz, inkább kisebb adagokban süsd.

3. Papírtörlőre szedd ki, aztán a tálon hintsd meg porcukorral. Jó, ha teszel az asztalra extra mézet, és ha van, felszeletelt banánt.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Tanya Zouev / Acpsyndication.com