Borban a szépség – Avagy vinoterápiával a bársonyos bőrért

Borítókép:  Borban a szépség – Avagy vinoterápiával a bársonyos bőrért Forrás: Dubicz Borászat
Baráti beszélgetések, romantikus esték, egy finom vacsora (és néhány korty belőle a vacsorába is) – életünk minden egyes eseményét átitathatjuk egy palack finom borral. Akár még a szépségkúránkat is...

A bort, mint „táplálékkiegészítőt” – mértékkel fogyasztva – évszázadok óta jótékony hatású nedűként tartják számon. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy rengeteg antioxidánst tartalmaz, így gátolja a koleszterin lerakódását az érfalakra. Ezen felül immunerősítő, gyorsítja az anyagcsere folyamatokat, értágító hatása pedig hasznos lehet kínzó fejfájás esetén.

Ennyi pozitívum mellett nem csoda, hogy a szépségipar is felfedezte magának. Az utóbbi időben a beauty szektor minden szegmense inspirálódott a bor gazdag árnyalataiból: hajszínek, körömlakk árnyalatok és rúzsok meleg tónusaiban köszön vissza ez az értékes nedű. Azonban a bor, mint elixír, ennél is sokkal régebbi. Erre épít a vinoterápia. Habár a hétköznapi bőrápolásban kevésbé ismert, ez a fajta szépségpraktika már hosszú évtizedek óta van jelen a legnagyobb boros nemzetek gyakorlatában. A lényege, hogy a szőlő minden egyes alkotóelemét – annak héját, magját, olaját és a belőle készült bort is – felhasználják. Az így készült borkrémek, bőrradírok, szőlőmag pakolások és masszázsolajok gazdag ásványi anyag- és nyomelem-tartalmuknak hála aktívan táplálják a bőrt. A vinoterápia védi sejtjeinket az öregedés ellen, hidratál és tonizál, gyümölcssav tartalma halványítja a bőrfoltokat, cukortartalma pedig tápláló hatású, egyben fokozza a bőrben lévő hajszálerek aktivitását.

TOVÁBB OLVASOK!