Lebomló koporsó, újrahasznosítható toalettpapír: különös környezettudatos dolgoké a jövő?

Borítókép: Lebomló koporsó, újrahasznosítható toalettpapír: különös környezettudatos dolgoké a jövő? Forrás: GettyImages
Elsőre talán furcsának tűnhetnek ezek az innovatív megoldások, de hidd el, bolygónk megóvását szolgálják! A Joy.hu cikke.

Az évek során egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezettudatosságra és fenntartható életmódra. Az innováció és a technológia fejlődése pedig lehetővé teszi számunkra, hogy egyre kreatívabb módon gondoskodjunk a környezetről.
Új tárgyak és fejlesztések jelennek meg, amelyek valóban bizarrnak tűnhetnek, de valójában hatalmas hatással lehetnek a jövőnkre. Nézzünk néhány példát a bizarr, de hasznos környezettudatos tárgyakra!

Újrahasznosítható WC-papír

Az elsőre talán viccesnek tűnik, de a papír-probléma égetőbb, mint gondolnád. Millió tonna WC-papírt használunk el évente, ami hatalmas mennyiségű fa és energia felhasználását igényli. Az újrahasznosítható WC-papír olyan anyagból készül, ami könnyen lebomlik és újrafeldolgozható. Így lehetőség nyílik a papír újrahasznosítására és a fafogyasztás csökkentésére. Alternatívaként vannak, akik a mosható WC-papírt választják, ami egyelőre kevésbé elterjedt módszer.

Lebomló koporsó

A temetkezési iparban is előtérbe kerültek a környezettudatos megoldások. A hagyományos koporsók gyakran műanyagból vagy más nem lebomló anyagokból készülnek, ami hosszú évekig vagy évtizedekig tartó bomlási folyamatot eredményez. A lebomló koporsók olyan anyagokból készülnek, amelyek természetes módon, gyorsabban bomlanak a földben, ezzel óvva a környezetet.

Még több bizarr fejlesztésért katt a galériára!

Nagyanyáink még jóval környezettudatosabbak voltak, mint mi, van is mit tanulnunk tőlük.
Katt a galériára és lesd el az ő fenntartható trükkjeiket: