„Töröljétek a Facebookot, jó?”- kérte a WhatsApp társalapítója

Facebook,Apple,App Store,WhatsApp,Google,közösségi oldal,Brian Acton Forrás: unsplash
A Facebook adatvédelmi botrányairól eddig is sokat olvashattatok, és Brian Acton már egy évvel korábban - éppen emiatt egy Twitter üzenetében - a Facebook fiókok törlésére hívta fel a figyelmet.

Miután a WhatsAppot Brian Acton eladta a Facebooknak, így ő is milliárdos lett. Most az adatvédelem mellett más dolgokról is beszélt egy nyilvános előadáson, erről számolt be a BuzzFeed News. Acton szerint a felhasználói adatok kezeléséről és tárolásáról szóló döntések a vállalatok esetében önkényesen történnek. Szerinte ezeket a cégeket senki sem hatalmazta fel azzal joggal, hogy ilyen döntéseket hozzanak, a felhasználók viszont segítik őket azzal, hogy regisztrálnak a szolgáltatásukra. A beszéde legvégén szó szerint ezt mondta: „Töröljétek a Facebookot, jó?”

Acton az előadásán egyébként több kritikát is megfogalmazott: bírálta az Apple-t és a Google-t is. Az Apple az App Store szabályzata miatt került napirendre, csak tippelni tudunk, hogy Acton arra gondolt, hogy a felhasználók érdekeit kevéssé szolgálja, hogy míg androidra nagyjából minden letölthető, addig az Apple iszonyú keményen kiszűri, kit enged be az áruházába. Ez pedig nemcsak a felhasználóknak rossz, de azoknak a tisztességes appfejlesztőknek is, akik nem léphetnek be az App Store-ba.

Ha valaki ezek után úgy dönt, hogy törli magát a Facebookról, akkor ide kattintva elolvashatja a pontos lépéseket.

Nézd meg ezt a galériát is: