6 híresség, akit fiatal korában bántalmaztak: egyikük belesüketült, másnál az anya lőtte le az apát

Borítókép: 6 híresség, akit fiatal korában bántalmaztak: egyikük belesüketült, másnál az anya lőtte le az apát Forrás: Kamil Krzaczynski/Getty Images
A bántalmazás senki nem kímél, így a sztárokat sem kerüli el.

A családon belüli vagy az iskolai erőszak sokszor még ma is tabutéma: az érintettek szégyellik, nemegyszer önmagukat hibáztatják, amiért ennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Pedig bárki eshet szörnyű csapdába, a hírességek közül pedig sokan fel is vállalják ezt: elsősorban azért, hogy másokon segítsenek, de az őszinte kibeszélés a vallomástevő lelkéről is jócskán lepakolja az érzelmi terheket.

Az alábbiakban bemutatunk néhány sztárt, akik szülőktől, partnertől vagy kortárscsoporttól szenvedtek el komolyabb agressziót.

Meg Ryan

Meg Ryan fiatalon ment férjhez Dennis Quaidhez, aki akkor igen jó nevű színésznek számított, Meg azonban hamarosan jóval ismertebbé vált nála. Quaid állítólag nem bírta elviselni felesége őt túlszárnyaló sikereit, a nyilvános és privát balhék, veszekedések állandósultak, Ryannek nemegyszer fizikai bántalmazást is el kellett szenvednie alkoholfüggő férjétől. Végül 2001-ben, 10 év házasság után váltak el, nem sokkal később pedig Meg Ryan karrierje is megfeneklett.

Halle Berry

Az Oscar-díjas Berry már gyerekként szembesült az agresszióval, apja ugyanis rendszeresen bántotta a családját: őt, a húgát és az édesanyjukat. Sajnos a toxikus mintától később sem tudott szabadulni, párkapcsolatai rendszeresen erőszakba torkolltak. Wesley Snipes, David Justice és Eric Bene is folyamatosan verte a színésznőt, a bántalmazások miatt pedig teljesen megsüketült az egyik fülére.

Forrás: Photo by Leon Bennett/GA/The Hollywood Reporter via Getty Images)

Galériánkban további négy bántalmazott sztárról olvashatsz!

NANE Segélyvonal bántalmazott nőknek

Amennyiben bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, jogod van a segítségre.

06 80 505 101

hétfő, csütörtök, péntek 18-22-ig kedd 8-12-ig szerda 12-14-ig

anonim, ingyenesen hívható mobilról is (Magyarországon belül)

külföldről hívható (nem ingyenes) vonal: +36 1 267 4900