6 nő a történelemből, aki zseniális revansot vett egykori férjén: nem csak Diana volt leleményes!

Borítókép: 6 nő a történelemből, aki zseniális revansot vett egykori férjén: nem csak Diana volt leleményes! Forrás: Tim Graham Photo Library via Getty Images
Bár a nők helyzete régen jóval rosszabb volt, mint napjainkban, olykor-olykor szerencsére előfordult, hogy velük sem packázhatott akárki! Cikkünkben olyan híres történelmi alakokat mutatunk be, akik zseniális revansot vettek egykori férjükön!

Brunswicki Karolina

Brunswicki Karolináról már korábbi cikkünkben is írtunk. Nagy-Britannia legbüdösebb és legbotrányosabb királynéjának tartották, ő volt az egyetlen, akit házasságtöréssel állítottak bíróság elé. Állítólag meglehetősen tapintatlan és igénytelen volt, ezért is futott hamar zátonyra házassága Wales hercegével, akit gyakran csak Prinny-ként emlegetnek. A férfi sokat ivott és gyakran megcsalta a nőt, akit egyáltalán nem talált vonzónak. Hetekkel az esküvő után külön is váltak útjaik. 1820-ban Prinny apja meghalt, és a trón rá várt, így IV. Györggyé koronázták. Nem akarta, hogy felesége királyné legyen, de a nép Karolina pártját fogta. Rengeteg pénzt ajánlottak a nőnek, hogy tűnjön el, de nem adta fel. Köztudott volt, hogy Karolinának szeretője van, a Lordok Háza ezért erre fogva próbálta lepöckölni fejéről a még fel sem helyezett koronát. Fentebb linkelt cikkünkben bővebben olvashatsz a kálváriáról. Karolina egy évvel később elhunyt, volt férje azonban rendkívül ellenszenves volt a nép számára és nem aratott nagy sikert uralkodóként. Karolina sírján ez a felirat áll: „Karolina, Anglia sérült királynéja”.

Forrás: Getty Images/Nastasic

Galériánkra kattintva megismerheted azt az 5 híres nőt a történelemből, aki zseniális revansot vett egykori férjén!