Budapest az egyik legbiztonságosabb úti cél a nők számára

Borítókép: Budapest az egyik legbiztonságosabb úti cél a nők számára Forrás: Getty Images (RossHelen)
Egy felmérés az egyedül utazó nők számára rangsorolta az úti célokat, méghozzá aszerint, hogy mennyire biztonságosak. Budapest lett a harmadik.

Budapest nemcsak párban, a családoddal vagy a legjobb barátnőiddel tekinthető a világ egyik legbiztonságosabb úti céljának, hanem akár akkor is, ha egyedül fedeznéd fel – derül ki a WyAway utazási portál felmérésből.

Hogy segítsen a nőknek megtervezni utazásaikat, a WayAway utazási oldal helyi lakosokkal készített interjúk és friss biztonsági statisztikák alapján több mint 200 városból választotta ki azt a 30 legbiztonságosabbat, amelyeket az egyedül utazó nők számára is bátran ajánlanának.

Az eredmények pedig azt mutatják, hogy az izlandi Reykjavik a legbiztonságosabb úti cél egyedül utazó nőként, a második a puerto ricói San Juan, a harmadik pedig Budapest.

„A harmincas listán még olyan városok szerepelnek, mint például Tokió, Prága vagy Szingapúr” – foglalja össze a mandiner.hu. A TimeOut magazin pedig kiemeli, hogy a női turisták 24 százaléka mondott már le utazást azért, mert féltette a biztonságát abban a városban, ahová egyébként el akart utazni.

Forrás1, Forrás2

A lenti galériánkban 5 tippet adunk, hogy könnyebb legyen a csomagolás utazás előtt