Egész életében ingyen utazhat a légitársaság járatain a repülőúton született baba

Borítókép: Egész életében ingyen utazhat a légitársaság járatain a repülőúton született baba Forrás: Jet Airways Facebook (a kép illusztráció)
Egy légitársaság életre szóló repülőjeggyel ajándékozta meg azt az újszülött kisfiút, aki csaknem 11 ezer méteres magasságban jött világra.

Váratlanul vajúdni kezdett egy utas az indiai Jet Airways járatán most vasárnap. A gép a szaúd-arábiai Dammamból a dél-indiai Kocsín városába tartott, de az incidens miatt kényszerleszállást kellett végrehajtani Mumbaiban. A járaton utazott egy képzett mentős, aki azonnal orvosi segítséget nyújtott.

A landolást követően a bébit és édesanyját rögtön egy mumbai kórházba szállították. A tudósítások szerint mindketten egészségesek.

A légitársaság a Facebookon is lelkendezve számolt be arról, hogy éppen apák napján történt a csoda:

Dear Dad, I am sure you couldn’t have asked for a better gift this Father’s Day. It’s amazing how the world is talking...

Posted by Jet Airways on Monday, June 19, 2017

A Jet Airways ezt követően ingyenjegyet adott az újszülött babának, aki ezentúl élete során tetszése szerint utazgathat a járatain.

Forrás: turkish airlines
Nemrég a Turkish Airlines Guineából Burkina Fasóba tartó járatán történt hasonló eset: itt egy kislány jött világra 12 ezer méteres magasságban.

A várandós nőknek általában a 36. hétig ajánlják a repülést; arról nem szólnak a híradások, hogy a szóban forgó kismama hányadik hétnél tartott.