Ilyen programok várnak a nyár utolsó hétvégéjén: ezek a legjobb nyárzáró fesztiválok

Borítókép: Ilyen programok várnak a nyár utolsó hétvégéjén: ezek a legjobb nyárzáró fesztiválok Forrás: Getty Images
Lassan visszatér az élet a városba is, amit mi sem bizonyít jobban, hogy elérkezett a nyárzáró események, fesztiválok időszaka. Ezen a héten ezekből szemezgetünk.

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál

A szokásos rendkívül gazdag programfelhozatallal érkezik idén is a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál. A fesztivál augusztus 23. és 27. között zajlik, de a családi programokra péntek estétől vasárnap délutánig kerül sor. Pénteken gólyalábas utcaszínházzal érkezik a Teátrum TrappTop, majd szombaton fesztiválfutással indíthatjátok a napot, amit Brass Cirkusz koncert, meseelőadás és Kaláka családi koncert követ. Vasárnap délelőtt lép fel az örök kedvenc Halász Judit, de a hétvége folyamán lesz még fizika show, óriásbábos utcaszínház és solymászbemutató is.

Forrás: Szélforgó

Szentendre Éjjel Nappal Nyitva

Augusztus utolsó hétvégéjén – mint minden évben – Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. A város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivált immár 18. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton túl most is lesznek városismereti séták, gyerekprogramok, jótékonysági gumikacsa-verseny, táncszínház, Kultklasszik koncertek, fényfestés a Fő téren, Barlang és P’Art Mozi programok, kiállítások és GastroArt.

Forrás: Szélforgó

Angyalfolki Utcabál

Idén is a hagyományos helyszínen és formában rendezik meg a 13. kerület egyik legrégibb rendezvényét, az Angyalfolki Utcabált. Augusztus 27-én, vasárnap egész napos folk programmal, színes vásári forgataggal, kézműves programokkal, gyermek- és sportprogramokkal, vidámparkkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Dagály utcában. A kisebbeknek tücsökkerti gyermekprogramokkal, gyerekelőadásokkal készülnek, de sportprogramokból sem lesz hiány. A fényképezkedni vágyókat Kádár Ferkó fotószínháza várja, az arra fogékonyakat pedig az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Táncegyüttes táncosai kápráztatják el. A színpadon fellép az Apacuka zenekar, az estét pedig a Csík Zenekar koncertje zárja.

Forrás: Szélforgó

Te!Feszt az Andrássy úton

2023-ben is kultúrával telik meg az Andrássy út az augusztus 25-27-ei hétvégén, mert ekkor rendezik meg idén újra az ingyenes TE!Fesztet, ezúttal a Podmaniczky utcában. A hétvégét péntek délután fél 5-kor a Katasztrófavédelem Központi Zenekara nyitja meg, majd 17 órakor Malek Andi lép fel az EsZeMent MeseBanddel. A hétvége során többek fellép Farkasházi Réka a zenekarával, a Kolompos együttes, de számos gyerekszínházi előadást is láthattok. A színpadi programok mellett a TE!Feszt mindhárom napján számos civil szervezet és kísérőprogram színesíti a fesztiválforgatagot.

Forrás: Szélforgó

Állatkertek Éjszakája

Augusztus 25-én, a nyár utolsó péntek estéjén országszerte számos állatkertben, vadasparkban, „állatos bemutatóhelyen” várják különleges esti programokkal a látogatókat az Állatkertek Éjszakáján. A nyári szünet utolsó péntek estéje 2012 óta jeles dátumnak számít az állatkertek, illetve az állatvilág iránt érdeklődő nagyközönség körében. Ez a hagyományos időpontja ugyanis az Állatkertek Éjszakájának. A szeptemberi iskolakezdés előtt egy különleges állatkerti estével lehet zárni a vakációt, s utána még mindig van egy teljes hétvége a becsöngetésig.

Forrás: Szélforgó