Minden, amit tudni érdemes George Clooney menyasszonyáról

Borítókép: Minden, amit tudni érdemes George Clooney menyasszonyáról
Na, ha ennek a nőnek sem sikerül megtartani Hollywood legsármosabb agglegényét, akkor senkinek!

Néhány hete világszerte női szívek millióit rázta meg a hír, hogy Amerika legkapósabb agglegénye – így ötven felett – végre elszánta magát a nagy lépésre, és úgy döntött, ismét megnősül.


Fotó: Pinterest

Naná, hogy mindenki felkapta fejét a hírre, hiszen a notórius nőcsábász mindeddig lépten nyomon azt hangoztatta, soha nem nősül újra (korábban már volt felesége, 1989-ben Talia Balsam színésznővel kötött házassága 3 évig tartott). Így történt, hogy az eddig főként szakmai körökben ismert libanoni származású, Londonban élő ügyvédnő nevét azonnal megjegyezte minden Vészhelyzet-rajongó háziasszony. Amal Alamuddin azonban sokkal értékesebb ember annál, mintsem hogy csupán Clooney csajaként ismerje őt a nagyvilág. Lássuk, a fenti – kétség kívül nagyon fontos információ mellett – mi mindent érdemes még tudni róla.

1. Alamuddin nem csak szép, okos is: három nyelvet beszél anyanyelvi szinten, az angolt, a franciát és az arabot.

2. Oxfordban és a New York-i egyetemen tanult jogot – majd fél évig Sonia Sotomayor, az amerikai Legfelsőbb Bíróság egyik tagja mellett gyakornokoskodott. Szakterületei a nemzetközi jog, büntetőjog és az emberi jogok védelme – így valószínűleg bőven akad közös témájuk Clooney-val, aki évek óta lelkes emberjogi aktivista.

3. Alamuddin képviselte a WikiLeaks alapítóját, Julian Assange-ot a svédországi kiadatási jogi huzavonában.

4. Kijelölt jogi tanácsadója Kofi Annannak, az ENSZ korábbi főtitkárának.

5. Már Kambodzsa kormányát is képviselte egy Thaifölddel folytatott területi jogi disputában.

6. Több jogi szakkönyvnek is társszerzője illetve társszekesztője – ezek közül egyik saját hazájának, Libanonnak a jogi gyakorlataival foglalkozik.

Úgy tűnik, Hollywoodnak új álompárja született – figyelem, Jolie-Pitt páros, ideje felkötni a gatyamadzagot! :)

Kedvenc tévés dokijainkért kattints!

Szöveg: Kocsis Melinda