Lezárult az Erdők ölelése, vizek csobogása természetvédelmi irodalmi pályázat

Borítókép: Lezárult az Erdők ölelése, vizek csobogása természetvédelmi irodalmi pályázat
022. október 21-én tartotta a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület immáron a hagyománnyá vált VII. természetvédelmi-irodalmi vers,-próza,-meseíró és természetfotós pályázatának díjátadó ünnepségét Budapesten, a Vajdahunyad várban.

Az ország minden pontjáról és határon túlról is érkeztek díjazott diákok a programra. A rendezvényt az Agrárminisztérium részéről Szentpéteri Sándor főosztályvezető úr nyitotta meg, majd értékelést mondott Finta Éva, József Attila-díja költő, irodalomtörténész, tanár, a Magyar Írószövetség tagja a pályázat szépirodalmi részének zsűri elnöke.

Az irodalmi zsűri további tagjai voltak: Kozák Mari költő, meseíró, Kerecsényi Éva költő tanár, Mohácsi Attila színművész, Balku László író, újságíró. Őt követte a természetfotós zsűrielnök értékelése, melyben dr.Bakó Gábor, légi fényképész kamera konstruktőr értékelte a beérkezett természetfotós pályázatokat. A természetfotós zsűri tagjai volt még Kirsch Teréz, Keresztes József és Csanády Nóra természetfotósok. Értékelő beszédet mondott még Halász Judit Kossuth-díjas színművésznő korábbi zsűrielnök, a pályázat-sorozat szellemi támogatója is. A műsorvezető Harsányi Levente profizmusával családias légkört teremtett a 150 fős közönségnek.

Három korcsoportban (6-9 évesek,- 10-14 évesek,-15-19 évesek) összesen 9 kategóriában 51 fő gyermek lett díjazva.

Forrás: Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

És akkor a díjazott természetfotósok: