A sírásig ijesztgetik a babákat egy japán fesztiválon

Borítókép: A sírásig ijesztgetik a babákat egy japán fesztiválon Forrás: Getty Images (guruXOOX)
A világjárvány után ismét megrendezték a „síró baba-szumó” fesztivált, ahol démonmaszkos felnőttek a sírásig ijesztgetik a kisbabákat.

Komoly hagyománya van a tradicionális síró baba-szumó fesztiválnak Japánban, ahol a koronavírus-világjárvány után nemrég ismét megtartották a rendezvényt. Ennek lényege, hogy démonmaszkos felnőttek ijesztgetik a babákat, akiket szüleik vagy szumó-birkózók tartanak a levegőbe – foglalja össze a Telex.hu.

Ilyen versenyt Japán több régiójában is tartanak, a szabályok viszont eltérhetnek.

A tokiói eseményt például a leghamarabb síró csöppség nyerte meg, de van, ahol az győz, aki a legtovább bírja könnyek nélkül.

Durva kegyetlenség? Nem érted, hogy tehetnek ilyet a gyerekeikkel? Nos, a japánok másképp látják a dolgokat. Az ő hagyományaik szerint a kicsik erőteljes sírása összefügg azzal, hogy egészségesen fognak felcseperedni.

A Guardian a szervezőkre hivatkozva azt írja, a tokiói rendezvényen 64 baba vett részt. Ezeket az eseményeket egyébként országszerte szentélyekben és templomokban tartják, idézzük: „a szülők és a nézők legnagyobb örömére”.

Forrás, Forrás2

Egy kis sírásra vágysz Te is? Akkor a lenti galériánkban ajánlott 12 film Neked szól!