„Sírás a kamerák előtt és TikTok tánc az utcán” – az idősebbek szerint az alábbi dolgok a legcikibbek a Z generációval kapcsolatban

Borítókép: „Sírás a kamerák előtt és TikTok tánc az utcán” – az idősebbek szerint az alábbi dolgok a legcikibbek a Z generációval kapcsolatban Forrás: Pexels/Anastasia Shuraeva
Nem fogták vissza magukat a válaszadók.

A generációk közötti különbségek létező jelenségnek számítanak, amelyeket rengeteg kutató vizsgál. Biztosan neked is ismerősek azok a mondatok, amik így kezdődnek: „bezzeg a mi időnkben” vagy „amikor én voltam fiatal”, amik arra utalnak, hogy az idősebb nemzedék tagjai teljesen másképp viselkedtek annak idején, mint a mai tinik és huszonévesek. Pedig az általuk elmesélt történetek alapján elmondható, hogy annyira nem is különböztek akkoriban a mai fiataloktól.

Egy dolog viszont biztos: az Y és főleg a Z generáció előtti nemzedékek még internet és telefon nélkül nőttek fel, így nem volt lehetőségük arra, hogy internetes sztárokká váljanak vagy elindítsák a saját TikTok csatornájukat, esetleg a Messengeren keresztül beszéljék meg a barátaikkal a szerelmi bánatukat. Az alábbiakban olyan véleményeket gyűjtöttünk össze, amelyekben idősebbek mesélik el a fiatalabb nemzedékkel kapcsolatos furcsa tapasztalataikat, vagyis azt, ami szerintük ciki velük kapcsolatban.

„A nyilvános TikTok tánc. Egyszerűen szekunder szégyenérzetem van, amikor valaki a folyosón táncol.”

„Filmezik magukat, miközben sírnak.”

„FaceTime-on telefonálnak ahelyett, hogy felhívnák az illetőt. Hacsak nem akarnak valamit mutatni, inkább hanyagolnám.”

„Igénylik, hogy mindent megosszanak magukról a közösségi médiában, beleértve az érzéseiket, a partnereiket, a gyerekeiket és mindent.”

„Tanárként rendkívül idegesít, hogy menőnek számít hülyén viselkedni egy tini számára. Hogy büszke arra, hogy alapvető ismeretei hiányoznak, vagy úgy tesz, mintha hiányoznának. Volt olyan diákom, aki úgy tett, mintha nem tudná, hogy kell használni a vonalzót és olyan is, aki azt állította, hogy még sosem használt ollót.”

Folytatásért kattints a galériára!

És ezekről mit gondolsz?