Hol a legjobb gyereket nevelni? Ez az 5 ország áll a lista élén

Borítókép: Hol a legjobb gyereket nevelni? Ez az 5 ország áll a lista élén Forrás: Getty Images (Abraham Gonzalez Fernandez)
Több fontos szempont figyelembevételével végül megszületett a kutatás eredménye, hogy melyik az a top 5 ország, ahol a legjobb gyereket nevelni, illetve gyereknek lenni.

A fenti kérdésre talán te is azonnal rávágod, hogy nyilván a legboldogabb országokban. De – bár van átfedés – a helyzet az, hogy a BBC Travel épp erről adott ki egy listát a minap. Mármint arról, hol a legjobb gyereket nevelni, illetve megfordítva a kérdést, hol a legjobb gyereknek lenni a világon.

A top desztinációk kiválasztásához elég sok szempontot vettek figyelembe, például a családtámogatások rendszerét, az oktatás színvonalát, a zöldterületeket és a bűnözési rátát – írja a csaladinet.hu.

Az öt, gyereknevelési szempontból legjobb ország listája a következőképp alakult:

  1. Japán
  2. Észtország
  3. Spanyolország
  4. Finnország
  5. Hollandia

Japán mellett szól például, hogy az egyik legbiztonságosabb ország, és övék az egyik legjobb oktatási rendszer is, emellett hamar önállóságra nevelik a gyerekeket. Az észteknél pedig 100 nap szülési szabadság jár, mellé 30 nap apaszabi, és 475 nap fizetett szülői szabadság, amit a gyerek 3 éves koráig lehet felhasználni. Spanyolországban nagyon keveset betegek a gyerekek, és mivel az emberek barátságosak, a beilleszkedés is könnyebb lehet.

Forrás 1

Forrás 2

A lenti galériában 9 nő mesélt arról, hogy milyen furcsaságokat kívántak a várandósságuk alatt.