Golden Globe 2020: a legvaskosabb poénok

leonardo dicaprio,brad pitt,golden globes,2020 Forrás: Getty Images
Ez a Golden Globe-gála is eltelt, és nem szűkölködött fergeteges és lapos poénokban, valamint fájdalmas aktualitásokban.

Kezdve azzal, hogy Russell Crowe nem volt jelen, mert otthonában a bozóttűz sújtotta Ausztráliában igyekezett biztonságban tartani a családját és az otthonát. Helyette Jennifer Aniston olvasta fel a köszönőbeszédét, amely természetesen arról szólt, hogy a tüzek a klímakatasztrófa egyenes következményei.

A klímahelyzet a főszerepet játszotta abban is, hogy a friss díjazott Joaquin Phoenix közbenjárására idén először vegán menü fogadta a vendégeket: céklaleves, osztrigagomba rizottóval és csokoládékupolák. Phoenix a Jokerért járó köszönőbeszédében külön kifejezte elismerését a Külföldi Kritikusok Szövetségének azért, hogy megtették ezt a kockázatos lépést.

Maguk a díjak [a teljes lista itt] több meglepetést is okoztak, merthogy a Netflix online streamcsatorna 34 jelölésből csak kettőt váltott díjra. Mivel a diverzitás nagyon fontos beszédtéma Hollywoodban, ezért meg kell említenünk, hogy 2020-ban szinte minden díjazott fehér bőrű volt; az üdítő kivételt Awkwafina jelentette a A búcsú című vígjáték női főszerepéért.

awkwafina,globes
Forrás: Getty Images

Ricky Gervais brit humorista ötödször tündökölt műsorvezetőként, és idén meglehetősen vaskos poénokkal tett ki magáért. A galériában összegyűjtöttünk egy válogatást a 2020-as Globe-gála legmaradandóbb vicceiből: