Disneylandben ünnepelte 100. szülinapját a nagyi, aki az 1955-ös megnyitón is ott volt

Borítókép: Disneylandben ünnepelte 100. szülinapját a nagyi, aki az 1955-ös megnyitón is ott volt Forrás: Getty Images (UCG / Contributor)
Dee Kolafa a kaliforniai Disneylandben ünnepelte 100. születésnapját, amelynek 1955-ös megnyitóján is részt vett. A meglepetést egyik unokája szervezte neki.

A százéves Disney, amelynek annyi gyönyörű mesét köszönhetünk, most újabb csodás történettel dobogtatta meg a szívünket. Igaz, szükség volt hozzá az életre, mint forgatókönyvíróra és egy lelkes unokára, akit Eric Sawyernek hívnak. Ő írt ugyanis a vállalatnak, hogy nagymamája, Dee Kolafa is százéves lett.

„Úgy gondoltam, elég menő, hogy a nagymamám idén lesz százéves, és a Disney vállalat is ugyanennyi idős” – idézte a fiatalembert a Daily Mail, majd így folytatták. „Elég jól ismerem a nagymamámat ahhoz, hogy tudjam, örülne egy egyszerű levélnek, de ehelyett valójában ajándékokat küldtek, és egy üzenetet, hogy ’gyere és csatlakozz hozzám’.”

Dee nagyit – ahogyan mindenki hívja – az anaheimi központ elnöke, Ken Potrock köszöntötte, és elmondta, hogy számukra is hihetetlenül izgalmas ez az ünneplés. A százéves, Minnie egér füleket viselő, fülig érő mosolyú nagyit pedig nem lehetett nem imádni, hiszen kedvességén túl még egy két lábon járó Disney-történelemkönyv is.

„Mindenre emlékszik a nyitónapról és az összes élményéről, amit más-más évtizedekben szerzett itt nálunk. Micsoda öröm számunkra, hogy ma vendégül láthatjuk őt itt, Disneylandben”
– mondta az igazgató.

Dee Kolafa pedig mesélt arról, hogy az évek során sokszor elvitte a családját Disneylandbe, és „minden alkalommal imádta”. Ezen kívül a park 1955. július 17-i megnyitóját is felidézték, amelyre Dee-nek sikerült a hatezer belépő egyikét megkaparintania. De még vagy 28 ezer ember jelent meg a bejáratnál, többnyire hamis belépőket lobogtatva, mert mindenképp szerettek volna bejutni a megnyitóra. Nem is csoda, hiszen a tévé által is közvetített napra parádét és sztárvendégeket ígértek, sőt, maga Walt Disney is megjelent az eseményen.

A századik születésnapját ünneplő Dee Kolafának egyébként fogalma sem volt, mekkora meglepetést szerveznek neki. „Nem tudtam, hogy ennyi mindent tesznek értem” – mondta meghatottan.

Forrás

A lenti galériában a szerelmes Disney-dalok TOP10-es listáját hallgathatod végig.