Bruce Willis vagy Brad Pitt? Mondd, te kit választanál?

Borítókép: Bruce Willis vagy Brad Pitt? Mondd, te kit választanál?
Sima arcbőr? Borosta? Esetleg egy komolyabb arcszőrzet? Nektek melyik jön be?

Vannak, akik szerint a simára borotvált férfi arcbőr a jó megjelenés egyik kulcsa (Bruce Willis), mások a 30 napos borostára esküsznek (Brad Pitt). Jöjjön egy kis borotvatörténelem!


Mondd, te kit választanál?, Fotók: Europress

A férfiak ősidőktől vágynak rá, hogy arcukat simára borotválhassák, s a történelem során bizony sokféle borotvát kipróbáltak. A legkorábbi borotvák a kagylóhéjak, a cápafogak, a kiélezett tűzkődarabok voltak. A Kr. e. 4. században a gazdag egyiptomiak arany és réz borotvákat használtak, amiket a régészek meg is találtak sírjaikban.

A közismert "torokmetsző" borotvát - a nyelébe visszahajtható hosszú, egyenes acélpengét - Sheffieldben kezdték el gyártani a 18. században. Ez az eszköz minden másnál simább borotválkozást tett lehetővé, ám ha nem gyakorlott kéz forgatta, igen veszélyes is lehetett.


Az első kezdetleges önborotvát - amelynek pengéjét fatokba helyezték, így nem vághatta fel a bőrt - 1762-ben készítették. 1901-ben az amerikai King Camp Gilette - a feltaláló William Nickerson segítségével - megalkotta a biztonságos, cserélhető acélpengés borotvát. A szerkezet 1903-ban jelent meg az üzletekben, s bár azóta számos részletében módosították, alapelve lényegében változatlan maradt.

A matyóhímzés se rossz, de most új korszak köszöntött ránk: a bajuszos kiegészítőké. Ruhák, ékszerek, több tucat szépséges bajusz. Itt a 9 kedvencünk.


Az első, száraz borotválkozást lehetővé tevő elektromos borotvát 1928-ban szabadalmaztatta Joseph Schick. S hogy mi áll jól egy férfinak? Nos, ezt döntsétek el ti. Kommentben várjuk a véleményeket!

Egy jó ügy, ami méretes bajuszt kíván...kattints és tudd meg, mi az!