Így készülj egy borkóstolóra! – Íme, a nagy tedd-ne tedd lista

Borítókép: Így készülj egy borkóstolóra! – Íme, a nagy tedd-ne tedd lista Forrás: Dubicz Borászat
Egy borkóstoló minden elemében nagy élmény, akár szakértő borrajongók vagyunk, akár csak jó ízléssel megáldott érdeklődők. Ahhoz azonban, hogy az utolsó cseppig kiélvezhessük azt, érdemes tudatosan készülnünk rá. Ehhez állítottuk össze a legfontosabb teendők és kerülendők listáját. Első bálozóknak és visszatérő vendégeknek egyaránt a figyelmébe ajánljuk.

Tedd!

  • Ne felejtsük el a kiadós reggelit! A borkóstolás maga szórakozás is egyben, de ne feledjük, hogy csak jut közben alkohol a szervezetünkbe. Azért, hogy minél tovább élvezhessük a programot és számtalan (felejthetetlen!) élménnyel gazdagodjunk, elengedhetetlen egy kiadós reggeli még a napindulón, mely megágyaz a józan estének.
  • Érkezzünk korán! Ne csak időben! Korán! A borkóstoló során extra élményeket jelenthet, ha sikerül a sokaság megérkezése előtt személyes tapasztalatokat gyűjtenünk a borászról és a borásztól egyaránt. Beszélgessünk, kérdezzünk. A legjobb válaszok úgyis egyenesen a termelőtől jönnek.
  • Ne féljünk kérdezni! És akkor se legyünk szégyenlősek, ha már elkezdődött a kóstoló. Az estből akkor tudjuk kihozni a legtöbbet, ha legalább annyi új ismeretlennel, mint amennyi ízélménnyel gazdagodunk. Ehhez pedig interakció kell. Ennek alapszabálya: nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés. Akár össze is gyűjthetjük ezeket előre fejben, hogy a helyszínen, a megfelelő pillanatban fel tudjuk tenni őket.
  • Béreljünk autót, intézzünk sofőrt! Ne mérgezzük meg azzal a kóstolót, hogy azon aggódunk, hogyan jutunk majd haza. Intézkedjünk előre a fuvarról.
  • Tervezzünk a palackokkal! Számtalan bort kóstolunk majd meg az este folyamán, melyekből – biztosra vesszük – több ízleni is fog. Ezekből pedig könnyen lehet, hogy szeretnénk egy pár palackkal otthonra is. Legyen nálunk egy hátitáska vagy legalább egy szatyor, amiben ezeket könnyen és biztonságban hazajuttathatjuk.

OLVASS TOVÁBB!