JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

„Nem szeretem az érintőképernyőt, a gombokra szavazok” – netezők megosztották, mivel kapcsolatban gondolkodnak teljesen boomerként

Borítókép: „Nem szeretem az érintőképernyőt, a gombokra szavazok” – netezők megosztották, mivel kapcsolatban gondolkodnak teljesen boomerként Forrás: Pexels/cottonbro
Vannak dolgok, amik megváltoztak, de egyes szerint nem épp a javukra. A Joy.hu cikke

Egy olyan világban élünk, ahogy a chatGPT szinte pillanatok alatt megadja a választ a kérdéseidre, ahol érintőképernyők vesznek körül, és ahol a digitalizáció annyira körbeszőtte a valóságunkat, hogy nélküle ma már aligha tudnánk elképzelni az életünket. De nem volt ez mindig így, és talán még a fiatalabb generációk is emlékeznek arra, milyen volt sorbanállni a videokölcsönzőben a hétvégi film maratonhoz vagy vezetékes telefonon, megbeszélt időpontban felhívni a barátnőnket a Messengeren üzengetés helyett. Most következzen néhány vélemény a netezők szájából, akik szerint van, ami sokkal jobb volt régebben...

„Az emberek túl sok mindent megosztanak a közösségi médiában. Nem kell minden percedet felvenned a telefonoddal. Élj a pillanatnak néha!”

„Nem szeretem az érintőképernyőt, a gombokra szavazok. Főleg a kocsiban igaz ez, ahol nem akarom levenni a szememet az útról. A fizikai gombok azoknak az embereknek is segítséget nyújtanak, akik látási nehézséggel küzdenek, és sokkal jobb érzés nyomogatni is, mint az érintőképernyőt.”

„Le kellene tenni a telefont a kezekből, amikor valakivel együtt ebédelsz. Talán azért is gondolom ezt, mert úgy nőttem fel, hogy ez egy szabály volt nálunk, de ettől függetlenül is irritálónak találom, amikor a barátom, akivel épp ebédelek, nyomkodja a telefonját.”

„Egyszerűen csak szeretnék élő emberrel beszélni egy gép helyett, amikor felhívom a különböző szolgáltatókat.”

„Utálok koncertekre járni, mert csak azt látom, hogy mindenki a telefonjával a kezében áll és videózza az egészet. Minek fizeted ki a jegyet, ha utána nem táncolsz és nem élvezed ki az egészet?”

„A papírra nyomtatott menü az étteremben sokkal jobb, mint a QR kódos. Az esetek felében a menü be sem tud tölteni rendesen. Jó ég!”

„Mondd meg, mégis miért is akarna bárki okos hűtőt vagy okos kenyérpirítót venni? Nem akarok csillogó gépet, olyat akarok, ami jól működik és sokáig bírja.”

„Az Instagram és a TikTok kimosta a gyerekek agyát abból a szempontból, hogy most már semmire sem tudnak tovább koncentrálni egy percnél...”

„Szomorú, hogy a legtöbb ember nem tud barátságot kialakítani a szomszédaival, sőt még csak nem is ismeri őket.”

„Csak azért, mert te bármikor felhívhatsz vagy üzenetet írhatsz, nem szabad elvárnod, hogy azonnal válaszoljak is és folyamatosan elérhető legyek.”

„Sokkal nagyobb élmény volt videokölcsönzőbe járni, mint a Netflixen keresgélni.”

A listának nincs vége:

Forrás: Buzzfeed