Itt egy 1920-as cikk arról, hogy mi lesz 100 év múlva, azaz 2020-ban – csekkold le

1920,2020,jóslat Forrás: weirduniverse.net
Gondolkoztatok már arról, hogy mennyit és milyen gyorsan fejlődik a világ száz év alatt? Egy napilap megpróbálta felvázolni a jövőt a megelőző évszázad tapasztalatai alapján.

1920. szeptember 29-én az amerikai Dayton Daily News nevű napilaban megjelent egy arról, hogy milyen világ lesz itt száz év múlva, azaz 2020-ban. Leginkább az energiaforrásokkal foglalkozik ez a jegyzet; érdekes a jóslatokat olvasni annak ismeretében, hogy még mindig használunk földgázt és kőolajat, a repülőgépek nem villamos energiával működnek és általában az energiaforrások nem is változtak olyan mértékben, ahogy itt írva van:

„Mostantól számítva száz év alatt fontos változások fognak bekövetkezni ebben a városban és ebben az országban. Ha az ember megáll egy pillanatra és végiggondolja, mit hozhat egy egész évszázad, kialakulhat egy vízió a következő száz év néhány történéséről. Az Amerikában élő 113 millió emberből nem sokan lesznek életben 2020-ra. Még a bölcsőben fekvő csecsemők és azok a gyerekek is, akik következő 5 évben jönnek világra, nagyon kis valószínűséggel élik túl a következő évszázadot.

A mostani épületek közül kevés fog állni. A faházak 2020-ra eltűnnek a Föld színéről. A villamosokat, vonatokat és az utazás más ma ismert eszközeit minden bizonnyal elsöpri a történelem száz év alatt.

A szolgáltatók közül jó eséllyel csak az elektromosság marad meg. Számos tudós ember úgy véli, hogy a szén és a gáz kikopik a közhasználatból 2020-ra. Mások szerint a levegő és a víz fogja a hőt és az energiát adni.

Nehéz kétségbe vonni, hogy új, nélkülözhetetlen típusú repülő szerkezetek, amilyeneket ma még nem ismerünk, mindennapos használatban lesznek egy évszázad múlva. A repülőgépeket minden bizonnyal elektromos energiával működtetik majd, amelyet a fedélzeten elhelyezett akkumulátorok szolgáltatnak.

A benzint valószínűleg már senki nem használja majd 2020-ra. Az üzemanyagkérdésre egészen más megoldások születnek. A levegőből nyert energia a legkülönbözőbb dolgok működését fogja ellátni. A nap kétségtelenül a legfontosabb energiaforrás lesz, ami az emberi otthonok fűtését illeti. A Föld felszínén található vizekből is fejlesztenek valamit, ami az emberiség javát fogja szolgálni.

Az automobilt valami egészen más váltja fel. A lovak és tehenek ismeretlenek lesznek száz év múlva.

Az emberi faj kutatói arról számoltak be nekünk, hogy az ősember, ahogy az ősállat is, masszív termetű volt. A földből kiásott csontok is igazolták ezt. Elképzelhető, hogy egy évszázad elteltével az emberi lények sokkal kisebbek vagy sokkal nagyobbak lesznek, mint a maiak. Minden megváltozik egy évszázad leforgása alatt.

Az elmúlt század határtalan mennyiségű nagyszabású találmányt hozott: varrógépet, elektromos vasalót, villannyal működő mosógépet, repülőgépeket, automobilt, rádiumot, elektromosságot. A következő 100 évben ezek a fejlesztések folytatódnak és még nagyobb magasságokba törnek.

Nem túl rózsás a felismerés, hogy a legtöbben már nem leszünk itt, nem láthatjuk 2020 eljövetelét. De biztosak lehetünk afelől, hogy az idő változásokat és fejlődést hoz. A világunk fejlődésen alapul és a haladás fémjelzett minden egyes újabb évet a kezdetektől fogva.”

1920,2020,jóslat
Forrás: weirduniverse.net

Időutazás: városok látképe több évtizeddel ezelőtt és most!