11 éves albínó ikrek forgatták fel a divatvilágot

Borítókép: 11 éves albínó ikrek forgatták fel a divatvilágot Forrás: Getty Images (AnnaStills)
17.000 gyermekből csak 1 születik albinizmussal. Lara és Mara ezt a ritka genetikai állapotot most high-fashion fotózáson keresztül népszerűsíti.

Ahogy a divatvilág fejlődik és keresi az újabb és újabb impulzusokat, azok a modellek is lehetőséget kapnak, akik korábban kívül estek az általános szépségideál elvárásain. Ilyenek a São Paulo-i ikrek, Lara és Mara Bawar is. Még csak 11 évesek, de már most vihart kavartak azzal, hogy felvállalták ritka genetikai állapotukat - amivel 17.000 gyermekből csak 1 születik. Lara és Mara ezt high-fashion fotózáson keresztül népszerűsíti.

Az ikrek nagy debütálása Vinicius Terranova fotósnak köszönhető, aki a Flores Raras (Ritka virágok), sorozatában bemutatta Lara és Mara egyedi tulajdonságait

Fontosnak tartom, hogy megjelenítsem, kihangsúlyozzam, hogy a szokatlanság nem rossz, nem negatív dolog.
- mondta.

Sőt, ha egy ritka tulajdonsággal rendelkezel, ez a tulajdonság szebbé és különlegesebbé tesz, soha nem kevesebbé. A változatosság gyönyörködtet, a sokféleségnek ereje van."

Az albinizmus a latin albus szóból ered. Jelentése fehér, ami a színanyag képzősédésen veleszületett zavarára utal, mely csökkent vagy teljesen hiányzó pigmentációban mutatkozik meg. Az albinizmus előfordul emlősökön (beleértve az embereket is), halakon, madarakon, hüllőkön és kétéltűek egyedeiben is.

forrás

Az ikrek magabiztosak és jól érzik magukat a saját bőrükben – ami minden korukbeli gyerek számára is kihívást jelentene, függetlenül attól, hogy néznek ki. "Szépnek látjuk magunkat albínóként is" – mondta Lara a Metro-nak – "szeretjük a hajunkat, a szemszínünket és a bőrszínünket." Mara hozzáteszi: "Csodálatos volt így felnőni, szeretünk mások lenni, és elégedettek vagyunk az egyediségünkkel."

Virágzó karrierjüket – nővérükkel, Sheilával együtt – az Instagramon követhetjük nyomon.

Nézd meg a lenti galériánkat! Kukkantsunk be az albínó São Paulo-i ikrek életébe.