Itt az ideje: egyél vérnarancsot!

Borítókép: Itt az ideje: egyél vérnarancsot!
A vérnarancsnak viszonylag rövid szezonja van: a Spanyolországból és Olaszországból érkező gyümölcs csak februárban és márciusban igazán finom.


És hogy miért jó a futóknak?
Ez a gyönyörűen élénk gyümölcs a béta-karotinnak és az antocianinoknak köszönheti vibráló színét. Előbbi az immunerősítésben játszik szerepet, utóbbi a keringési rendszer megbetegedéseinek kockázatát csökkenti. Egy közepes méretű vérnarancsban 35 százalékkal több C-vitamin van, mint egy hagyományos narancsban. A heszperidin nevezetű összetevő főleg a rostokban és a héjában található meg, ez csökkenti a vérnyomást és gyulladáscsökkentő hatással bír.
Mivel párosítsd?
Édesköménnyek, céklával, mentával, kecskesajttal és ... proseccóval.