Fecsegtek a palota alkalmazottai! Erzsébet királynőre rá sem ismerni, amikor senki sem látja

Borítókép: Fecsegtek a palota alkalmazottai! Erzsébet királynőre rá sem ismerni, amikor senki sem látja Forrás: GettyImages/Tim Graham
A négy fal között kibontakozik egy egészen másik személyiség!

Erzsébet királynőt, noha gyerekkorában nem készítették fel arra, hogy egyszer uralkodni fog, a korona terhe több, mint 70 éve nyomja a fejét. Áldás és átok ez egyben, de hosszú uralkodása alatt II. Erzsébet megtanulta tökéletesen játszani azt a szerepet, amit mindenki elvár tőle.

A mai napig nagyrészt ragaszkodik a hagyományokhoz, ám az elmúlt években többször is bebizonyította, hogy nyitott a változásra, ám ő maga nem igen változik, ám van egy olyan arca, amit csak a hozzá legközelebb állok ismernek. Erről most Sally Bedell Smith, királyi életrajzíró mesélt, aki szerint Erzsébet királynő sokkal élénkebb magánéletet él, mint azt sokan gondolnák.

Sally szerint az uralkodónak egészen zseniális humorérzéke van, a királyi palota alkalmazottai pedig már megszokták, hogy hangos nevetése betölti a hatalmas csarnokszerű szobákat:

Gyakran az egész ház visszhangzik a nevetésétől!

Ezen kívül a királynő magán is szeret poénkodni, például egy bennfentes szerint, mikor Károly és Diana esküvői felvételeit nézték vissza, és Erzsébet királynő meglátta magát, csak így szólt:

Ó, itt van a malacka kisasszony.

És közben csak nevet, és nevet, te gondoltad volna, hogy a királynő ekkora Humor Herold?

És ezt láttad már?