Cirkuszban mutogatott sziámi ikerpár tragikus élete (fotókkal)

daisy és violet hilton,sziámi ikrek
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ő

Ők a világ talán legismertebb sziámi ikerpárja. Pert nyertek a menedzserük ellen, filmekben szerepeltek és még férjhez is mentek. De egy idő után már nem kellettek.

Daisy és Violet Hilton 1908. február 5-én született az angliai Brightonban. Mivel a csípőjüknél és a feneküknél össze voltak nőve, édesanyjuk (aki lányanyaként hozta világra őket) nem akart tudomást venni róluk, így a bába, Mary Hilton vette őket magához. Mary és a lánya már ekkoriban, csecsemőkorukban vásárokban és cirkuszokban léptette fel az ikreket.

Daisy és Violet (szép tavaszi virágokról, a százszorszépről és az ibolyáról kapták a nevüket) nem csak puszta látványként kápráztatta el a közönséget, hanem varieté- és börleszkműsorokat is adtak. A 20-as években az Egyesült Államokba költöztek, és néhány filmben is feltűntek. Sokáig küzdöttek, amíg függetlenné váltak a „menedzsereiktől”.

Az ikrek óriási sikereket arattak a varietészámaikkal, sokszor 5000 dollárt is megkerestek egy héten, de ebből egy fillért sem láttak; a különböző menedzserek és gyámok mindent lenyúltak tőlük. Végül Harry Houdini, a híres illuzionista tanácsára ügyvédet fogadtak, és addig pereskedtek, amíg 1931-ben nagyjából 100 ezer dollár ütötte a markukat.

daisy hilton,violet hilton,sziámi ikrek

Ezen a képen a tizenhetedik születésnapjukat ünnepelve etetik Marcus Loew filmgurut és Harry Hershfield képregényrajzolót

Mindketten férjhez mentek egyszer életük során: Violet 1936-ban James Moore színész felesége lett, Daisyt pedig 1941-ben Harold Estep táncos vezette oltárhoz; ez a házasság tíz napig tartott. Mindkét férj meleg volt és a házasság mindkét esetben a nyilvánosságnak szólt.

Az egyik film, amiben szerepeltek, a Chained for Life, egy úgynevezett exploitation film, azaz nem minőségi igénnyel készült, hanem kizárólag bevételszerzés céljából. Az ikrek életéről szól, némileg romantikus átköltésben.

Egészen a 60-as évek elejéig aktívak maradtak; utoljára 1961-ben léptek fel Amerikában, a North Carolina állambeli Charlotte-ban. Itt a turnémenedzserük meglépett és nem volt kocsijuk, se pénzük, amivel továbbmehettek volna. Ezért kénytelenek voltak állást vállalni egy közeli élelmiszerboltban, és életük végéig itt dolgoztak.

1969 januárjában nem jelentek meg a munkahelyükön, ezért a főnökük kihívta a rendőrséget. A rendőrök holtan találták őket az otthonukban: a hongkongi influenza végzett felük. 61 évet éltek. A nyomozati vizsgálat szerint Daisy hunyt el először; Violet pár nappal később követte. Charlotte-ban temették el őket.

A galériában rengeteg képet találsz Daisy és Violet Hiltonról.

Nézd meg a galériánkat> 21 kép
Cirkuszban mutogatták őket: egy sziámi ikerpár tragikus élete

vintageeveryday.com

Tovább olvasok
Minden, amit egy rossz kapcsolatban tanultam a jó kapcsolatról

A szerelem sosem elég. Nem elég hozzá, hogy boldogok legyünk. És ezt az igazságot kapcsolataink során tapasztaljuk meg.

Legendás zenekarok ősrégi fotói

Amikor valamit szívvel-lélekkel és teljes átéléssel csinálsz, nem mindig tudhatod, hogy sikeres lesz-e vagy sem. Így voltak ezzel a leghíresebb zenekarok is karrierjük kezdetén.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem