Cirkuszban mutogatott sziámi ikerpár tragikus élete (fotókkal)

daisy és violet hilton,sziámi ikrek
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

Ő

Ők a világ talán legismertebb sziámi ikerpárja. Pert nyertek a menedzserük ellen, filmekben szerepeltek és még férjhez is mentek. De egy idő után már nem kellettek.

Daisy és Violet Hilton 1908. február 5-én született az angliai Brightonban. Mivel a csípőjüknél és a feneküknél össze voltak nőve, édesanyjuk (aki lányanyaként hozta világra őket) nem akart tudomást venni róluk, így a bába, Mary Hilton vette őket magához. Mary és a lánya már ekkoriban, csecsemőkorukban vásárokban és cirkuszokban léptette fel az ikreket.

Daisy és Violet (szép tavaszi virágokról, a százszorszépről és az ibolyáról kapták a nevüket) nem csak puszta látványként kápráztatta el a közönséget, hanem varieté- és börleszkműsorokat is adtak. A 20-as években az Egyesült Államokba költöztek, és néhány filmben is feltűntek. Sokáig küzdöttek, amíg függetlenné váltak a „menedzsereiktől”.

Az ikrek óriási sikereket arattak a varietészámaikkal, sokszor 5000 dollárt is megkerestek egy héten, de ebből egy fillért sem láttak; a különböző menedzserek és gyámok mindent lenyúltak tőlük. Végül Harry Houdini, a híres illuzionista tanácsára ügyvédet fogadtak, és addig pereskedtek, amíg 1931-ben nagyjából 100 ezer dollár ütötte a markukat.

daisy hilton,violet hilton,sziámi ikrek

Ezen a képen a tizenhetedik születésnapjukat ünnepelve etetik Marcus Loew filmgurut és Harry Hershfield képregényrajzolót

Mindketten férjhez mentek egyszer életük során: Violet 1936-ban James Moore színész felesége lett, Daisyt pedig 1941-ben Harold Estep táncos vezette oltárhoz; ez a házasság tíz napig tartott. Mindkét férj meleg volt és a házasság mindkét esetben a nyilvánosságnak szólt.

Az egyik film, amiben szerepeltek, a Chained for Life, egy úgynevezett exploitation film, azaz nem minőségi igénnyel készült, hanem kizárólag bevételszerzés céljából. Az ikrek életéről szól, némileg romantikus átköltésben.

Egészen a 60-as évek elejéig aktívak maradtak; utoljára 1961-ben léptek fel Amerikában, a North Carolina állambeli Charlotte-ban. Itt a turnémenedzserük meglépett és nem volt kocsijuk, se pénzük, amivel továbbmehettek volna. Ezért kénytelenek voltak állást vállalni egy közeli élelmiszerboltban, és életük végéig itt dolgoztak.

1969 januárjában nem jelentek meg a munkahelyükön, ezért a főnökük kihívta a rendőrséget. A rendőrök holtan találták őket az otthonukban: a hongkongi influenza végzett felük. 61 évet éltek. A nyomozati vizsgálat szerint Daisy hunyt el először; Violet pár nappal később követte. Charlotte-ban temették el őket.

A galériában rengeteg képet találsz Daisy és Violet Hiltonról.

Nézd meg a galériánkat> 21 kép
Cirkuszban mutogatták őket: egy sziámi ikerpár tragikus élete

vintageeveryday.com

Tovább olvasok
A szülői értekezlet valójában egy háromórás kabaré

Valahogy nagyon hamar eljött megint az idő, amikor nekünk, szülőknek is be kell ülni az iskolapadba kornyadozni... Ilyenkor csak úgy záporoznak a poénok – még ha nem is mindig annak szánták őket.

A kor csak illúzió – szívdöglesztő férfi modellek 40 felett

Egyeseknek igenis jót tesznek az eltelt évek. Amíg sok esetben a saját stílus megtalálására is hosszú éveket kell várniuk, úgy az érettség, a sárm is bizonyos kor felett érkezik meg igazán a férfiak életébe.

„Még 12 évünk van megmenteni a Földet” – mi ez az Extinction Rebellion és miért kelti itt a pánikot?

Mi a radikálisabb, egy partra sodródott bálnatetem a gyomrában harminc kiló műanyag hulladékkal vagy egy csapat aktivista, aki halottnak tetteti magát a köztereken? Az Extinction Rebellion ennél fontosabb kérdésekre is választ kínál, illetve követel.

Napi horoszkóp szeptember 19.: a Bikák az álmaikat igyekeznek megvalósítani, az Oroszlánok új lehetőség előtt állnak

Mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Tervezzünk telefontokot ajándékkal!

Ha egyedi tok tervezésére adjuk a fejünket, akkor alaposan nézzünk körül, mert nem mindig az a jó, ami a legolcsóbb. Egy igazán megbízható webáruház a legtöbb esetben rendelkezik referenciával, ahol a már elkészült munkáikat vehetjük szemügyre.

Hogyan észlelhető a túlterheltség?

Gyermekek esetén fontos, hogy a túlterheltség jeleit időben észrevegye a szülő. Szerencsére napjainkban sok gyermek sportol rendszeresen, sajnos azonban néha a komoly, feszített edzéstempó túlterheltséget okoz.

Hogyan növeljük ingatlanunk értékét modern világítás megoldással?

Egy ingatlan piaci értéke folyton változik. Rajtunk kívülálló okok is befolyásolják, úgymint elhelyezkedés vagy a környék változása. Ám az érték növekedését vagy csökkenését befolyásoló tényezők legtöbbje az ingatlanban lakókon múlik.

A leghíresebb UNICEF-nagykövetek

A hírnevet és a pénzt jó dolgokra is lehet használni. Így tesznek a következő sztárok is, akik az Unicef jószolgálati nagyköveteiként segítenek a világ rászoruló gyermekeinek.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Nem kell választanod! Két kedvenc magazinodat most egy áráért kapod meg. Fél év (5 lapszám) Éva + ajándék fél év (5 lapszám) InStyle 7950 Ft helyett 3180 Ft

Csak 3180 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem