Egy ideje szempilla liftingen gondolkozol? Egy szakértő most elárulta, hogy milyen érvek szólnak mellette és ellene

Borítókép: Egy ideje szempilla liftingen gondolkozol? Egy szakértő most elárulta, hogy milyen érvek szólnak mellette és ellene Forrás: Mustafa Yasser/Unplash
A szempilla lifting körüli siker a 2000-es évek óta töretlenül szárnyal, és amennyien odavannak érte, legalább annyian ódzkodnak is tőle.

A nők már az ókori Egyiptomban is mindent megtettek azért, hogy tekintetük még hangsúlyosabb legyen, ám akkoriban persze még festékekkel próbálták megoldani a dolgot, és talán maguk se gondolták volna, hogy egy szép napon a szempilla lifting ekkora trenddé nővi ki magát.

A mai soros szempilla elődjét először 1916-ban David W. Griffith rendező alkalmazta, a Türelmetlenség című filmjében, amikor Seena Owen színésznő szemeit szerette volna kicsit jobban kiemelni. Ezután pedig már nem kellett sokat várni arra, hogy Hollywoodban szélesebb körben is felfedezzék ezen beauty trükk jótékony hatásait. A '90-as évek elején a soros szempillákat felváltotta az Ázsiából érkezett 1D technika, amit idővel szintúgy a filmszakma és a körülötte mozgolódó sztárok tettek világszerte is ismertté. És bár különlegessége miatt egykoron csak egy bizonyos réteg engedhette meg magának az igéző tekintetek ezen luxusát, ma már egy külön iparág épült a folyamatosan fejlődő és változó műszempillák köré, aminek köszönhetően jó pár opció felfedezhető a piacon, többek közt a szempilla lifting is. Ezen eljárás során a pillákat tőből emelik meg, ami egy ívesebb, hosszabb megjelenést kölcsönöz neki.

Te is egy ideje gondolkozol már azon, hogy kipróbáld ezt az új trendet? Egy szakértő most elárulta, hogy mik az előnyei és a hátrányai a a szempilla liftingnek!

És ezt láttad már?