A frizura, amit messziről kerülj el, ha elmúltál 40, mert évekkel többnek mutat a valódi korodnál

Borítókép: A frizura, amit messziről kerülj el, ha elmúltál 40, mert évekkel többnek mutat a valódi korodnál Forrás: Getty Images
Persze nem kell lemondanod az imádott bob frizurádról, csak éppen megéri egy kicsit újragondolni a dolgot.

A bob frizura jó pár éve megvetette a lábát a vezető hajtrendek között, és mostanság egyre több 40 év feletti nő dönt úgy, hogy csatlakozik ezen szépséghullámhoz, ám ahogy annyi stílusváltozás esetében, úgy ezen a téren sem árt kicsit jobban képben lenni, hogy valóban előnyös-e egy-egy adott frizura számunkra..
Az életkorral járó természetes változások például nemcsak a fittségünkben mutatkoznak meg, hanem a bőrünk, körmünk és a hajunk állapotán is. A különféle edzéstervek és a bőr állapotát frissítő csodatermékek mellett, számos olyan frizuratrükk áll a rendelkezésre, ami segíthet megoldani a haj elvékonyodásával, töredezettségével vagy kihullásával járó problémákat. Viszont ahogy minden téren, úgy itt is vannak olyan fazonok, amik pont az ellenkező hatást érik el, és sokkal inkább kiemelik az elrejteni kívánt részleteket, mintsem elrejtik azokat. A szakemberek pont emiatt gondolják úgy, hogy a 40 év feletti nők számára már komoly kihívást jelenthet a tökéletes bob frizura megtalálása.

Következő 5 gyakori hiba, a bob frizurákkal kapcsolatban, amelyeket érdemes elkerülni, valamint mutatunk 5 tippet is, amit érdemes kipróbálni 40 év felett!

Nemcsak a bob frizurával lehet melléfogni, hanem a hajfestéssel is!

Az InStyle magazin írása.