Arcápoló termékek, amik a te fürdőszobapolcodról sem hiányozhatnak

Borítókép: Arcápoló termékek, amik a te fürdőszobapolcodról sem hiányozhatnak Forrás: Getty Images
Bőröd frissességének, tisztaságának és ápoltságának megőrzése nem csak a közérzetedet javítja, de a teljes megjelenésed alapját is meghatározza.

Nemtől és kortól függetlenül fontos, hogy kialakíts magadnak egy olyan arcápolási rutint, ami illeszkedik a bőrtípusodhoz és az életmódodhoz, hogy szinten tartsd bőröd állapotát és kezeld az aktuálisan felmerülő problémákat.

Milyen termékekre lesz szükséged?

Arctisztító

Mindennek az alapja egy megbízható arctisztító. Ha a bőrödről rendszeresen eltávolítod a szennyeződést, sminket és egyéb fölösleges anyagokat, jobban tud levegőzni, valamint extra faggyú hiányában a többi bőrápoló készítményre is intentíven tud reagálni.

Tonik

A tonik fő feladata, hogy helyreállítsa az arcbőr PH értékét és felkészítse a bőrápolási rutin következő állomásaira. Fontos, hogy olyan tonikot válassz, ami nem alkohol alapú, hogy ne szárítsd fölöslegsen a bőrödet.

Bőrradír

Hetente egyszer érdemes átradírozni a bőröd, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsd. Ez csakúgy mint az arctisztító, abban segít, hogy a bőröd megfelelő mennyiségű levegőhöz jusson, valamint, hogy az ápolók el tudjanak jutni a bőr mélyebb rétegeibe, ahol ideálisan fejthetik ki a hatásukat. Figyelj arra, hogy az arcbőrödön finomabb szemcséjű radírt használj, mint a tested többi részén.

Hidratáló

Arcbőrünk számottevő káros tényezőnek van kitéve nap mint nap. Ez az érzékeny réteg az elsődleges védvonalunk a szennyeződésekkel szemben, ami nagyon megterhelő lehet. A belső hidratálás mellett a külső nedvesség pótlás is legalább olyan fontos, így a megfelelő hidratáló krém beszerzése kardinális fontosságú lehet. Fontos, hogy az összetételre is odafigyelj, a Vichy termékei például nagy mennyiségben tartalmaz természetes anyagokat, mint például a névadó forrásból származó víz.

Ránctalanító

Mivel az arcbőrünk sokkal többször találkozik a külső hatásokkal mint a testünk többi része, az öregedés jelei először ezen a területen mutatkoznak meg. A Shiseido az öregedés japán filozófiáját évezredes szakértelemmel vegyítve hozza létre termékeinek hatékony formuláit.