Gyömbér? Cserépben? A konyhámban?

Borítókép: Gyömbér? Cserépben? A konyhámban?
Úgy tűnik, lehetséges! Nézzük, mitől csírázik a gyömbérpalánta.

A gyömbér köztudottan az egyik legegészségesebb fűszernövény. Javítja az emésztést, a koleszterinszintet, az étvágyat, tele van antioxidánssal, fájdalomcsillapító és antibakteriális hatással is bír a szervezetre – hogy csak néhány pozitívumot említsünk. Ezért nagyon megörültünk, amikor a Dream State blogon lépésről lépésre leírva találtuk a gyömbértermesztés folyamatát.


forrás

A lényeg az, hogy állandóan nedves legyen a föld, amelybe ültetjük, és hogy várjunk pár hónapot, amíg elkezdünk „rájárni" a gyömbér gyökerére. Kertbe is ültethetjük, állítólag, ha szerencsénk van, sárga virágot hajt!

Részleteket ahttp://dreamstateinspiration.blogspot.com/blogon olvashattok.


fotó: Europress