Maradj otthon: friss, fagyasztott vagy konzervált gyümölcsök, zöldségek mellett döntsünk ebben az időszakban?
Forrás: Getty Images
Terjed a világhálón a „maradj otthon” törekvések különböző megnyilvánulása a koronavírus-járvány terjedésének lassítása miatt. A közösségi média csoportjaiban ötleteket, tanácsokat kaphatunk arra, hogyan oldható meg ez az időszak. A teljes otthon maradás egyetlen nehézségét – amennyiben mindenki egészséges – az étkezésekhez kapcsolódó bevásárlás jelenti.
Az a javaslat, hogy minél ritkábban menjünk boltba. Annak néztünk utána, hogy van-e jó alternatívája a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának. Egyáltalán minden friss valóban „friss”?
Amit a frissről nem árt tudni!
A friss gyümölcs és a zöldségfélék azok, amelyek a száron megérnek és ezt követően kerülnek az asztalunkra (például a paradicsom), illetve a betakarítás után még tovább érnek (például a banán), majd azt követően esszük meg. A növények a tápanyagok nagy részét a talajból szívják fel a növekedés korai szakaszában. A betakarításuk után folytatódik a makro- és mikrotápanyagok szintézise.
Forrás: Getty Images